Огромен пожар избухна близо до сградата на Политехническия университет в

...
Огромен пожар избухна близо до сградата на Политехническия университет в
Коментари Харесай

Огнено опустошение в голям университет в Хонконг след пореден сблъсък на демонстранти и полиция

Огромен пожар избухна покрай постройката на Политехническия университет в Хонконг вследствие на конфликти сред протестиращите и полицията, оповестява локалната телевизия RTHK.

Fires continue to burn at Hong Kong Polytechnic University #PolyU the morning after police and protesters clashed.

Inside, demonstrators prepare new petrol bombs for the next confrontation. More @business: https://t.co/uOFAy2JOSh #HongKongProtests #香港 pic.twitter.com/qYftcg7pHg
— Bloomberg TicToc (@tictoc) November 18, 2019
Съобщава се, че полицията е влезнала в региона на университета към 5:30 часа сутринта локално време след продължителни конфликти с стачкуващите, които окупираха постройката в продължение на няколко дни. Няколко души са задържани, а в отговор на щурма, протестиращите започнаха да хвърлят коктейли " Молотов ", което най-вероятно е провокирало пожара.

WATCH: Here`s what it looked like inside Hong Kong`s Polytechnic University as fires burned and some protesters sought to leave after a weekend standoff with police https://t.co/bQMrH6dAFQ pic.twitter.com/WCIYrC7ZiL
— Bloomberg (@business) November 18, 2019
До момента не е ясно дали има жертви и потърпевши, показва БГНЕС.
По-рано в изказване полицията заяви, че радикални антиправителствени стачкуващи са запалили моста, свързващ кампуса на Политехническия университет с метростанцията. Органите на реда са употребявали сълзотворен газ, с цел да разпилян множеството.
В последните дни конфликтите в Хонконг се ожесточиха, протестиращите трансформираха тактиката и започнаха да заемат академични кампуси. От съображения за сигурност всички учебни заведения са затворени и няма да отворят в през днешния ден, 18 ноември.
Масови митинги, предизвикани от разглеждането на законопроекта за екстрадиция, се организират в Хонконг от началото на юни. Оттогава до момента са арестувани повече от 3600 души, най-младият от които е на 12 години. Над 1500 са приети в болница с разнообразни пострадвания. Ранени са повече от 400 служители на реда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР