Огромен масив от 21 терабайта ще се съхранява поне 1000

...
Огромен масив от 21 терабайта ще се съхранява поне 1000
Коментари Харесай

GitHub пази кодове в Арктика в случай на апокалипсис

Огромен масив от 21 терабайта ще се съхранява най-малко 1000 години

На 1000 км северно от континентална Европа е устроено вместилище за отворен код
(снимка: GitHub)

GitHub, известната услуга за хостване на ИТ планове (собственост на Microsoft ), съхранява програмни кодове в Арктика, с цел да ги резервира при положение на апокалипсис в продължение на 1000 години.

За арктическата стратегия на GitHub стана известно още през ноември предходната година. По-късно, през февруари 2020 година към този момент бе основан списък с потенциал от 21 терабайта, само че работите по плана се забавиха поради пандемията от ковид.

В архива се съхраняват кодове с отворен код на разнообразни планове. Разработчиците, чийто код е архивиран, са маркирани в хранилището GitHub като „ Arctic Code Vault Contributor ”.

Лентовите устройства с информация се съхраняват в под земята склад в дребното градче Лонгърбиен в Свалбард, Норвегия – група острови на към 1000 км северно от континентална Европа, които също са дом на световната банка за семена.

Лентите с отворен код се съхраняват несъмнено на дълбочина 150 метра
(снимка: GitHub)

Арктическото вместилище на GitHub се намира в изоставена въглищна мина на дълбочина 150 метра. Идеята е плановете с отворен код да бъдат непокътнати даже при положение на апокалипсис на Земята.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР