Огромен интерес предизвиква следобедния мач от 13-ия кръг в Първа

...
Огромен интерес предизвиква следобедния мач от 13-ия кръг в Първа
Коментари Харесай

Левски срещу ЦСКА-София във фаталния 13-и кръг на Първа лига

Огромен интерес провокира следобедния мач от 13-ия кръг в Първа професионална футболна лига сред съставите на " Левски " и " ЦСКА-София ". Срещата е от 16.00 часа на стадион " Васил Левски " и ще бъде излъчена директно по стратегия " Хоризонт " . От " синия " клуб се похвалиха, че досега са продадени към 20 хиляди билета, а упованията са на трибуните да има над 25 хиляди фенове.

И двата отбора на няколко пъти оповестиха шампионските си упоритости, като " ЦСКА-София " е на второто място в класирането с 24 точки, а " Левски " е трети с 24. Начело е " Лудогорец " с 30 точки.

И тази среща, както и много от предходните, ще премине под голямото напрежение като възможните неточности ще бъдат решаващи за крайния излаз. От началото на сезона прави усещане мощната игра на " ЦСКА-София " в офанзива и страхотната игра на " Левски " в отбрана след идването на италианския треньор Делио Роси. И това е главният акцент, който ще реши крайния победител (ако има). Доколко сложна ще се окаже задачата на Каранга и компания да преодолеят постоянните Яблонски и Ейолфсон, и до каква степен " алените " ще се оправят с Обертан и останалите " сини " в предни позиции ще разберем малко преди 18.00 часа. Но е реалност, че " ЦСКА-София " показва по-добра форма от своя противник.

Наставникът на " Левски " Делио Роси надали ще прави промени в състава, спечелил с 1:0 против " Етър " във Велико Търново в предходния кръг. На вратата ще бъде Митрев, в отбрана ще работят Цветкович, Яблонски, Ейолфсон и Горанов. В полузащитата ще работят Панайотов и Гомес, а в офанзивата - Вутов, Буш и Прохазка. Зад тях, офанзивите ще гради френската звезда Габриел Обертан, който е възобновен за значимия мач.

След двете следващи неверни стъпки - равенствата против " Етър " и " Пирин ", Стамен Белчев надъхва своите футболисти да върнат нараненото си самочувствие точно против " Левски ". Той има две съмнения към състава - Барт или Чорбаджийски да си партнира с Бодуров в центъра на защитата и на кого да заложи по левия фланг на нападението - Десподов, Меркадо или Кулма. Отново ще се разчита Фернандо Каранга да материализира някое от центриранията.

Вероятни сформира:

Левски: Митрев, Цветкович, Яблонски, Ейолфсон, Горанов, Панайотов, Гомес, Обертан, Вутов, Буш, Прохазка.

ЦСКА-София: Мерниаускас, Недялков, Барт, Бодуров, Дюлгеров, Пинот, Малинов, Тиаго, Кулма, Каранга, Манолев.

Съдия: Георги Кабаков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР