Огромен интерес към дуалните паралелки в професионалните гимназии в Пловдив

...
Огромен интерес към дуалните паралелки в професионалните гимназии в Пловдив
Коментари Харесай

Огромен интерес към дуалните паралелки в пловдивските училища

Огромен интерес към дуалните паралелки в професионалните гимназии в Пловдив и региона. Седем от тях бяха запълнени още на първо класиране. От Инспектората по образованието означават възходящата през последните години позитивната наклонност с помощта на бизнеса, който все по-осезаемо изпитва апетит за фрагменти.

Пловдив

Заради огромния интерес към професионалното обучение тази година гимназиите в Пловдив и региона са декларирали 18 дуални паралелки.
Рангел Райчев, старши специалист по организация на междинното обучение - РУО-Пловдив: Дуалната система на образование добива все по-голяма известност измежду учениците и измежду родителите. В началото родителите се притесняваха и самите възпитаници се притесняваха какво тъкмо съставлява дуалната система на образование и в този момент откакто години в пловдивска област има такава система виждат, че тя има своите преимущества.
Интерес от бизнеса в района има към техническите специалности, които се броят на пръсти. Все по-осезаема липса на фрагменти има в региона на топлинната техника. Поради това от новата образователна година Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника ще вкара дуално образование по специалността „ Топлотехника ". Паралелката към този момент е запълнена на първо класиране.
Инж. Людмила Ганчева, шеф на ПГ по хранителни технологии и техника: Учениците ще учат с изключение на теоретични познания и чисто на практика, свързани с създаване и монтаж на системите в тази област. Като при дуалната система на образование напълно ще бъде и образователната и индустриалната процедура в действителна работна среда.
По време на образованието учениците ще практикуват в 20 компании в района.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР