Огромен хляб с надпис „Вкусът на Пловдив“ бе начупен и

...
Огромен хляб с надпис „Вкусът на Пловдив“ бе начупен и
Коментари Харесай

Звездев и Държиков опитаха „Вкусът на Пловдив“

Огромен самун с надпис „ Вкусът на Пловдив “ бе начупен и изяден за минути през днешния ден в МОЛ Марково тепе. Парченце от гигантския хляб опита и зам.-кметът по културата Александър Държиков, с което бе даден старт на двудневния фестивал " Вкусът на Пловдив - Коледа 2017 “.

Ресторантьори и производители на локални храни и питиета показват своята кухня и продукция отвън обектите си, а началник готвачи от Пловдив подготвят изделията си пред очите на посетителите. Днес по обяд гостите пробваха най-различни хлябове - с люти чушки, чедър, с лимец, с лавандула, стандартизиран с трици, бебешки сухарчета, три типа осолена сьомга - с копър, с кафе и полусготвена.

Любителите на мръвките можеха да пробват опушено месо, което се подготвя 16 часа на муден огън. Ценителите на пък сладкиши пробваха два типа мус с роза и евкалипт и крем брюле.

След като опита от хляба, топготвачът Иван Звездев срещна посетителите всички тънкости на храната, която бе изложена.

„ Догодина се надяваме над 40 ресторанта да се включват в това кулинарно шоу. Тогава ще го създадем на площада и ще има всякаква кухня -гръцка, турска, арменска и други “, съобщи ръководителят на ресторантьори и хотелиери " Тракия-Пловдив " Еню Енев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР