Огромен графит на Диего Марадона бе открит в аржентинската столица

...
Огромен графит на Диего Марадона бе открит в аржентинската столица
Коментари Харесай

В Буенос Айрес откриха огромен графит на Марадона

Огромен графит на Диего Марадона бе открит в аржентинската столица Буенос Айрес. Той изобразява футболната легенда, облечен в националния екип на страната и стиснал в пестник дясната си ръка.

Произведението на изкуството е високо 45 метра и необятно 40 метра и е нарисувано върху едната страна на 14-етажна постройка в Буенос Айрес. Графитът е единствено един от многото способи, по които локалните показват почитта си към Марадона преди Мондиал 2022, който ще е първото Световно състезание без именития аржентинец, умрял на 25 ноември 2020-а.

Популярният актьор Мартин Рон е създател на големия графит, въодушевен от снимка от 1990 година на тогавашния капитан на националния тим на Аржентина – Диего Марадона след осъществяването на химните във финала на Световното състезание против Западна Германия. Аржентина губи с 0:1 дуела.

„ Това е фотография на Диего, когато той е покрай нова купа за Аржентина. Мисля, че тя изобразява какъв беше той. Извън футболиста, той бе моторът, сърцето на тима “, изясни Рон пред организация АП.

„ Липсата му ще се усети. Диего постоянно бе звезда. На всички шампионати той правеше нещо свое. За страдание в този момент няма са бъде в Катар “, добави Мартин Рон.

В края на предходната седмица Аржентинската футболна федерация получи истинската фланелка на Диего Марадона, която той носи на Мондиал 1986. Тя е подарък от някогашния немски футболист Лотар Матеус, който разменя своята фланелка с тази на Марадона след финала, извоюван от Аржентина с 2:1 в Мексико Сити.

Диего Марадона взе участие на последното си Световно състезание през 1994 година, а срещата с Нигерия в груповата фаза бе крайна за него. Той бе отхвърлен за 15 месеца от терените след успеха с 2:1 поради позитивен допинг тест.

Бившият аржентински футболист умря на 60-годишна възраст след претърпяна мозъчна интервенция.

„ Липсва ни. Присъствието на Диего постоянно е било доста мощно. Той бе нашият капитан, нашето всичко. Винаги сме били близки. Надявам се, че ще бъде нашата пътеводна светлина в Катар “, съобщи членът на шампионския състав от 1986 година Карлос Тапия.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР