Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на

...
Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на
Коментари Харесай

Огромен графит краси Асеновград, за да напомня да пазим природата

Огромен графит е изрисуван на една от външните стени на някогашния Битов комбинат в Асеновград, ситуиран в центъра на града, съобщи кореспондентът на Actualno.com.
Чрез него се слага акцент върху запазване на историческото и културното завещание на града. Идеята е централната част на Асеновград да бъде цветно освежена и по едно и също време с това да бъдат предизвикани жителите да се замислят за скъпите и красиви места в покрайнините на родния край.
В рисунката взе участие облик на дете с велосипед – знак на бъдещето на Асеновград. Композицията не е довършена напълно, само че това следва да стане до края на седмицата. Сред уханието на горите на Родопа планина ще бъдат изобразени също Асеновата цитадела и тогавашните старинни къщи на Станимака.
Автор на графита е Димитър Механджийски, а задачата на концепцията е да се насочи вниманието на дребни и към този момент пораснали асеновградчани към запазване на естествените дадености в общината. Огромното изображение върху социална постройка се прави за първи път в Асеновград, като концепцията е заложена в Годишната стратегия за развиване на туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР