Огромен гард на Димитър Желязков-Митьо Очите се появи с полицейска

...
Огромен гард на Димитър Желязков-Митьо Очите се появи с полицейска
Коментари Харесай

165-кг бивш гард на Очите се отрече се от показанията си за стрелбата в "4 you", спомни си кои са стреляли по Желязков

Огромен гард на Димитър Желязков-Митьо Очите се появи с полицейска защита на делото против групата на Божидар Кузманов-Божо Кравата. 26-годишният Явор Радков е измежду хората, оказали първа помощ на Очите при стрелбата в ресторант “4 you ” на 8 юни 2016 година

Радков е от Стара Загора. Сега работел в локална компания за заеми, изясни той пред Специализирания углавен съд, където се яви като очевидец, написа " Флагман ".

Явор подал молба за физическа защита, стана ясно от коментар на съдията във връзка с полицейския ескорт.

По време на събитията във “4 You” младежът бил от лявата страна на Митьо Очите, малко зад него. След като Желязков бил прострелян, той го хванал на разположение и му оказал помощ да излезе от заведението. Други гард - Александър Алексиев-Сашо Водолаза, изостанал обратно, откакто бил продупчен смъртоносно от хората на Кузманов.

Адвокат попита Явор какъв му е растежът и какъв брой кг е сега и какви са били данните му през 2016 година
„ 1,95 м метра и 165 кг съм в този момент. Тогава отново бях 1,95 м., само че бях към 120 кг”, отговори Радков.

Той се отхвърли от показанията си, които е дал на 9 юни 2016 година – в деня след стрелбата. Явор Радков бе запитан дали под протоколите от този момент стои неговият автограф. Той погледна парафите и отговори: „ Не си спомням”.
В тези показания Радков споделя, че работи като охранител на Митьо Очите и на къщата му в Кошарица. Освен това декларира, че не е видял кой е стрелял по Желязков.

Сега обаче Явор уточни, че е разпознал Георги Иванчев и Радослав Димитров. Радков ги е разпознал и съгласно показания от 25 юли 2016 година От тях той не се отхвърли, само че отново изясни, че не помни да се е подписвал под протоколи за разпит.



Адвокатите започнаха да му се подиграват и да го питат да не е бил ударен в главата, че не помни нищо. Разминавания имаше и в показанията за това кои са били хората, придружавали Митьо Очите в заведенията.

„ Това, което ви споделям в този момент, това е”, повтори яростно на няколко пъти очевидецът.

Сега той даже отхвърли, че е бил гард на Очите.


Явор Радков свидетелства против Божо Кравата (със синята тениска), арбитър Стоян Тонев (на заден план) го санкции

След близо три часа разпити Явор се изнерви и викна със застрашителен звук, че го натоварват. В резултат получи санкция 100 лв. от съдията.

„ На мен ли”, учуди се Радков от глобата. Съдия Стоян Тонев удостовери, като сподели, че санкция ще получи и Божидар Кузманов поради репликите му от място. Освен това санкцията може да се апелира, добави съдията и прикани разбунтувалия се очевидец: „ Успокойте се”.

Явор Радков се извини за създалата се обстановка.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР