Огромен брой чужди военни със стотици единици бойна техника може

...
Огромен брой чужди военни със стотици единици бойна техника може
Коментари Харесай

Хиляди чужди военни и бойна техника ще прекосят Източна България

Огромен брой непознати военни със стотици единици бойна техника може да блокират придвижването и по без това натоварените български пътища след 18 юли. Това може да се допусна от писмен отговор на военния министър Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния... към профила на въпрос на депутата Пенчо Милков.

От отговора на Каракачанов излиза наяве, че 6000 задгранични военнослужещи с 1200 единици бойна техника ще преминат през източната част на България във времето след 18 юли. Чуждото военно наличие било позволено с Решение №340 на Министерския съвет от 23 юни 2017 година За момента българските управляващи не са дали информация по какъв метод военната техника ще се придвижва през територията на една трета от България и ще се стигне ли до затваряне на пътища. Преминаването на 1200 бойни машини, част от които едрогабаритни, ще е сред Русе и Бургас, само че маршрутът не е явен, написа "Сега ".

От отговора на военния министър се схваща още, че държавното управление е дало позволение за интервала 23 юни - 28 юли 2017 година на територията на България да се проведат мероприятия по огромното военно обучение "Saber Guardian 17 ", в което вземат участие военнослужещи и бойна техника на Българската войска, както и на армиите на Съединени американски щати, Украйна, Словения, Сърбия, Румъния, Унгария, Литва, Полша, Гърция, Македония, Канада, Италия и Португалия. Учението, което се организира в няколко източноевропейски страни и в което вземат участие сред 25 000 и 40 000 военнослужещи, към този момент стана мотив за замяна на остри реплики сред съветски и американски публични представители. В него взе участие съвсем една пета от българската войска.

"Основната идея на "Saber Guardian 17 " е напредването на 2-ри кавалерийски полк от състава на командването на Сухопътните сили на Съединени американски щати в Европа с колесна техника и въоръжение, които ще се придвижват от Германия през Чехия, Словакия, Унгария и Румъния, като е планувано на 18 юли 2017 година да преминат на територията на България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Русе-Дунав мост " 1 и да доближат до пристанище Бургас през полигон Ново село ", коментира военният министър.

След като преминат на българска територия, задграничните военнослужещи ще се разположат на полигон "Николово " край Русе. За задачата от Сухопътните сили към този момент са уведомили общинската администрация. На военния полигон ще се построи краткотраен Център за логистична поддръжка. След напускането на задграничните военнослужещи българските им сътрудници ще имат грижата да почистят полигон "Николово ", излиза наяве още от отговора на вицепремиера.

В интервала на военното обучение държавното управление е разрешило навлизането на българска територия и на 80 военни въздухоплавателни средства, написа Красимир Каракачанов, без да прецизира техния тип.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР