Ограничителните мерки за борба с коронавируса в Германия може да

...
Ограничителните мерки за борба с коронавируса в Германия може да
Коментари Харесай

Ограниченията срещу епидемията може да се запазят в Германия до пролетта

Ограничителните ограничения за битка с ковид в Германия може да останат в действие чак до пролетта. Това съобщи в събота немският министър на стопанската система. " Очакват ни три-четири дълги зимни месеца ", сподели Петер Алтмайер в изявление за всекидневника " Велт ".

" Много ще зависи от появяването на ваксина, само че е допустимо рестриктивните мерки да останат в действие и през първите месеци от 2021 година ", добави той.

В сряда немските управляващи удължиха частичната карантина в страната до 20 декември. В страната се позволяват фамилни сбирки, само че с най-вече петима участници от две семейства. Въвеждат се по-строги правила за посещаване в магазините - до един клиент на 10 кв. м повърхност. В изключително застрашените райони учениците от 8 клас нагоре ще вървят на занятия в разнообразни смени.

В Германия са затворени заведенията за хранене, питейните заведения и другите заведения за публично хранене, позволени са единствено доставките на храна и питиета за у дома. Спрели са работа фитнес клубовете, салоните за татуировки, басейните, козметичните и масажните студиа, театрите, кината и концертните зали

Днес в Германия още веднъж са регистрирани над 21 000 случая за изтеклото денонощие, а броят на умрелите от през вчерашния ден е повишен с 379 и жертвите на ковид в страната са към този момент 15 965, сочат данни на института " Роберт Кох ", който следи обстановката.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР