Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия

...
Ограничителните мерки, въведени в големите градове в Европа заради новия
Коментари Харесай

Намалява замърсяването на въздуха в големите европейски градове

Ограничителните ограничения, въведени в огромните градове в Европа поради новия ковид, са довели до по-ниски равнища на замърсяване на въздуха, съобщи Ройтерс.

Градове като Брюксел, Париж, Мадрид, Милано и Франкфурт записват понижаване на междинните равнища на азотен диоксид в интервала 5-25 март в съпоставяне със същия интервал на предходната година, демонстрират данни от спътника Сентинел-5.
Стефан Димитров: Буря донесе токсичен въздух в София в петък и събота През месец март имаше съвсем спряло придвижване и въздухът беше извънредно чист, разяснява той
Този интервал съответствува с ограничаващите ограничения, които бяха въведени в доста европейски страни и доведоха до понижаване на трафика - най-големият източник на азотен диоксид, както и до спад в производството на предприятия, излъчващи излъчвания с парников резултат.

Данните на Европейската организация по околна среда демонстрират сходна наклонност за интервала 16-22 март, отбелязва Българска телеграфна агенция. В Мадрид междинните равнища на азотен диоксид са намалели с 56% от седмица до седмица, откакто испанското държавно управление забрани несъществените пътувания на 14 март.
Над 40% от международното население е в обществена изолираност Карантината е наложителна за по-голямата част от хората – близо 2 милиарда и половина души в 42 страни и територии
Китай също записва понижаване на замърсяването с азотен диоксид през февруари, когато държавното управление наложи драконовски ограничения в битката с COVID-19.

В някои региони на Полша обаче равнищата на азотен диоксид остават релативно високи през март, евентуално поради преобладаващото потребление на въглища за отопление.

Замърсяването на въздуха лишава прибързано към 400 000 живота всяка година, сочат данните на Европейската организация за околна среда.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР