Ограничителните мерки, въведени в Германия, започват да дават резултат и

...
Ограничителните мерки, въведени в Германия, започват да дават резултат и
Коментари Харесай

Германия с отлични новини за борбата с коронавируса

Ограничителните ограничения, въведени в Германия, стартират да дават резултат и забавят разпространяването на новия ковид, съобщи ръководителят на института " Роберт Кох " Лотар Вилер, представен от Франс прес.

" Виждаме, че разпространяването на вируса се забавя. Виждаме, че нещата работят ", сподели Вилер на конференция, като в същото време настоя рестриктивните мерки да се запазят.

От няколко дни един притежател на вируса заразява приблизително единствено още един човек и това ниво наподобява се стабилизира, изясни той. През последните седмици един притежател е заразявал сред 5 и 7 души.

" Ако нивото слезе под 1 ", т.е. в случай че един човек заразява по-малко от един различен човек приблизително, " епидемията последователно ще спадне. Това е задачата ни. Надявам се да я реализираме в околните дни ", сподели Вилер.

Германия не е оповестила строга самоизолация, само че всички учебни заведения и множеството магазини са затворени. Хората са приканени по опция да си стоят вкъщи, а събиранията на повече от двама души на публични места са неразрешени най-малко до 19 април.

Вилер също по този начин уточни, че носенето на платнена маска може да понижи риска човек да болести други хора, макар че самият притежател на маската няма да е предпазен.

По последни публични данни на института " Робърт Кох " в Германия има 79 696 инфектирани с ковид и 1017 умряли.

Вътрешният министър на Германия Хорст Зеехофер обмисля опцията да включи още четири страни в по-строгия немски граничен надзор за прекъсване на разпространяването на ковид, а идващите със аероплан да се подлагат на карантина, заяви сп. " Шпигел ", представено от Ройтерс.

Правителството ще разиска новите оферти, съгласно които единствено хора с основателна причина, да вземем за пример трансгранични служащи, да влизат в страната от Полша, Чехия, Белгия и Нидерландия.

Такива ограничавания към този момент са въведени за другите съседи на Германия - Австрия, Франция, Швейцария, Люксембург и Дания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР