Ограничено е движението за всички видове моторни средства през прохода

...
Ограничено е движението за всички видове моторни средства през прохода
Коментари Харесай

„Петрохан“ е затворен заради паднали дървета

Ограничено е придвижването за всички типове моторни средства през прохода „Петрохан“, от село Гинци до село Бързия. В сектора са паднали дървета от насъбрания по тях влажен сняг, оповестиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Обходният маршрут е през Искърското дефиле.

Целта на подхванатото ограничаване е запазване живота и здравето на пътуващите и сигурност на придвижването.Необходимо е водачите да карат деликатно и със съобразена скорост.

Шофьорите, на които им следва пътешестване през високопланинските проходи да не потеглят с летни гуми и да карат деликатно. В планините вали сняг, поучават от пътната организация. „Въпреки отправените предизвестия от последните два дни има водачи, които не се преценяват с метеорологичната прогноза и с държанието си на пътя заплашват и затрудняват безвредното пътешестване на всички останали, и попречват работата на пътноподдържащите фирми“, показват от АПИ.

Проходите, на които се чакат снеговалежи, са: „ Петрохан ”, „ Троянски ”, „ Шипка “, „ Републиката “, „ Ришки ”, „ Айтоски ”, „ Котленски ”, „ Дюлински ”, „ Твърдишки ”, „ Обзорски ”, „ Печинско ”, „ Вратник ”, „ Превала ”, „ Предел ”, „ Рожен ” и „ Пампорово ”.

Пътноподдържащите сдружения имат дежурни екипи и са подготвени да реагират незабавно и да обработят настилките, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване на водачите.

Всички жители и транспортни компании могат да получават информация за настоящата пътна конюнктура от безплатното мобилно приложение LIMA, от интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg, както и когато и да е от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В организацията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за положението по републиканските пътища.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР