Ограничено е движението на автомобили над 12 т. през проходите

...
Ограничено е движението на автомобили над 12 т. през проходите
Коментари Харесай

Ограничено е движението на автомобили над 12 т. през проходите Превала“ и Рожен“

Ограничено е придвижването на коли над 12 т. през проходите " Превала " и " Рожен ". Това оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Ограничено е и придвижването и по републиканските пътища на територията на общините Доспат, Борино и Девин в област Смолян. Поради мъгла видимостта в прохода Шипка е до 100 м. Съоръженията и настилките се обработват превантивно против обледяване, където има предпоставки за хлъзгавост и заледявания.

Въвежда се наложително придвижване с вериги през проходите Рожен , Пампорово и Превала заради снеговалеж с висока активност.

За повишение сигурността на придвижване при нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а там, където се постанова поради мощния вятър и снегонавяванията, е допустимо трафикът да се стопира напълно до възстановяване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Снегопочистващите машини на пътноподдържащите компании са в цялостна готовност за култивиране на настилките по републиканските пътища, с цел да се обезпечи пътуването при зимни условия.

Агенция " Пътна инфраструктура " моли водачите да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не подхващат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР