Ограниченията заради Ковид-19 дават и някои шансове за любителите на

...
Ограниченията заради Ковид-19 дават и някои шансове за любителите на
Коментари Харесай

Тайната вечеря вече може да се види без дълго чакане

Ограниченията поради Ковид-19 дават и някои шансове за феновете на изкуството. Такава е опцията да се види "Тайната вечеря " на Леонардо да Винчи, без да се чака дълго на опашка и с билети, закупени в деня, оповестиха Българска телеграфна агенция и Асошиейтед прес.

Достъпът до шедьовъра в трапезарията на църквата "Санта Мария каузи Грацие " е обновен от през днешния ден. Той беше спрян през ноември поради втората карантина. Преди това мястото бе недостъпно от 26 февруари до 9 юни предходната година. Ограничителните ограничения против ковид доведоха до спад от 80 на 100 на посетителите предходната година спрямо 2019 година Тогава рекордните 445 728 души бяха разгледали творбата и музея.

От управата на музея чакат спад от 60 на 100 в визитите и приходите тази година.

През първата седмица от обновените визити до помещението с "Тайната вечеря " ще бъдат допускани до осем души на всеки петнадесет минути, а през идната седмица се чака да се позволяват до 12 души. Заради високия интерес, преди пандемията бе нужно да се прави резервация месеци преди посещаване и да се чака дълго. Ема Дафра, шеф на държавните музеи в Ломбардия, сподели, че в този момент резервационната система работи всяка седмица и е допустимо музеят да се прегледа с билет, платен в същия ден.

"Драматичната обстановка с Ковид докара до понижаване на времето за очакване и за посетителите това е добра опция ", сподели тя. За момента от необикновената опция могат да се възползват главно живеещите в Ломбардия. Ограниченията в Италия поради пандемията не разрешават пътуванията сред обособените провинции и райони, с изключение на по работа, за лекуване или други неотложни потребности.

"Това е ново начало ", споделя Роберто Понти, който съумя да види "Тайната вечеря " след месеци очакване. "Италия е цялостна с изкуство, с хубости и опцията да се докоснем до тази хубост значи да си върнем живота. Означава да създадем крачка напред към живот, който може да е друг в обществено отношение, само че който продължава ", сподели той.

COVID-19 restrictions have brought a novelty to art lovers: the possibility of seeing Leonardo da Vinci’s “Last Supper” without waiting in line, and with same-day tickets possible. Access to the masterpiece resumed Tuesday.
— AP Europe (@AP_Europe)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР