Ограниченията за излизане на гражданите от домовете и за движение

...
Ограниченията за излизане на гражданите от домовете и за движение
Коментари Харесай

Карантината в Гърция се удължава до 27 април

Ограниченията за излизане на жителите от домовете и за придвижване на коли в границите на ограниченията за битка с ковид в Гърция са удължени от 6 април до 27 април, заяви през днешния ден заместник-министърът на гражданската защите Никос Хардалиас.

Той акцентира, че всеки ден е решителен в битката за секване на разпространяването на заболяването.
Забраната за придвижване на жители като се изключи случаи на последна нужда бе въведена на 23 март. Тя се отнася до водачи и до пешеходци. Гражданите могат да излизат от вкъщи си и да пътуват единствено, с цел да отидат на работа, до супермаркет, аптека, банка или доктор, могат също по този начин да разхождат домашни любимци и да се занимават самостоятелно със спорт.

Съгласно ограничаващите ограничения всеки, който излиза от у дома, би трябвало да носи в себе си подписана декларация за задачата на излизане или да е изпратил текстово известие до централизиран номер. Нарушителите на тези разпореждания са застрашени от санкция от 150 евро.

След 23 март служителите на реда са открили 17 358 нарушавания на ограниченията в страната, а наложените за това санкции са в размер на 2,6 милиона евро.

Според последни данни на гръцкото здравно министрество, огласени през днешния ден, инфектираните с ковид в страната са 1 673, а жертвите на болестта са 68. За едно денонощие броят на инфектираните се е нараснал с 60, заяви на брифинг представителят на министерството проф.Сотирис Циодрас. Той уточни, че 55 % от инфектираните са мъже.

По думите му от намиращите се в болница пациенти с короонавирус 92-ма са сложени на системи за поддържане на виталните функционалности. Средната възраст на тези пациенти е 66 години, като болшинството от тях имат съпътстващи болести, посочи Циодрас. Той сподели, че 10 пациенти са изписани от интензивните отделения и се възвръщат. Броят на умрелите от ковид за едно денонощие се е нараснал от 59 на 68, уточни Циодрас.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР