Ограниченията около коронавируса и 14-дневната карантина след влизането в България

...
Ограниченията около коронавируса и 14-дневната карантина след влизането в България
Коментари Харесай

Хиляди изселници прииждат в Кърджали въпреки коронавируса

Ограниченията към ковид и 14-дневната карантина след влизането в България не стопираха нашите изселници в Турция да се връщат по родните места. Вчера кърджалийската регионална администрация осведоми за 1400 изолирани в домашни условия лица, като 500 от тях са в регионалния център, 300 в община Кирково и така нататък Огромната част от тях са двойни жители от югоизточната ни съседка. Потокът в последните дни е важен, защото преди Рамазан байрам (23, 24 и 25 май) бяха регистрирани надалеч по-малко карантинирани лица - 940.

А се чакат още идващи,

защото от 1 юни бяха обновени двупосочните автобусни курсове за Измир и Бурса. Всъщност, потокът няма общо с религиозния празник, защото Турция пусна придвижването след това. "Просто това са хора, които обичайно прекарват лятото тук. Пикът на трафика нормално е през втората половина на юни ", изясни регионалният шеф Никола Чанев.

На 50-местните рейсове е позволено да пътуват с по 25 души най-много, само че като цяло особени превантивни ограничения в Кърджали не са подхванати към този момент. Полицията следи трафика, а пасажерите биват осведомени за отговорностите им. От своя страна РЗИ - Кърджали се принуди да напомни на обществеността, че въпреки карантина към този момент да не се изисква за новодошлите от редица страни, това не касае трети страни за Европейски Съюз, т.е. и Турция, а също Швеция, Англия и Северна Ирландия, Белгия, Република Ирландия, Португалия, Испания, Малта, Италия. Всичко това има противоречив резултат, тъй като практиката сподели, че идващите няма по какъв начин да избегнат изцяло до момента с близките хора при стъпването на родна земя (влизащите по въздух да вземем за пример сътвориха редица проблеми в други градове). Пък и ограниченията се нарушават след това. Местната полиция заяви за 9 лица, които след идване от чужбина са

нарушили карантината, посещавайки паспортната работа.

82-милионна Турция е с над 4500 жертви на COVID-19. Чанев прикани към внимание всички, защото заплахата не е минала изцяло.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР