Ограничения за използването на кредитни карти и на сроковете за

...
Ограничения за използването на кредитни карти и на сроковете за
Коментари Харесай

Турция ограничава разплащания с кредитни карти

Ограничения за потреблението на кредитни карти и на периодите за погасяване на потребителските заеми в Турция влизат в действие от 1 септември, излиза наяве от решение, оповестено в "Държавен вестник " и представено от в. "Хюриет ".

Вноските за погасяване на заплащания с кредитна карта на артикули или услуги не може да надвишават период от 12 месеца. Забраняват се покупки на вноски от чужбина, както и не могат да се разсрочват и заплащанията на разноски, направени с карта зад граница. Вноските за погасяване на заплащане с кредитна карта на артикули или услуги не може да надвишават период от 12 месеца.

Целта на тези ограничения е "да се намали инфлацията, да се понижи дефицитът по настоящата сметка, вносът и задлъжнялостта на семействата ", изясняват от турския банков регулатор. Анкара разгласи, че "турската стопанска система стартира да се съвзема ". Това е мнението на президентския представител Ибрахим Калън, представен от в. "Ватан ". Според него с ограниченията, които вземат всички институции, стопанската система ще продължи да се стабилизира.

Турската лира последователно стартира да се стабилизира. Катар ще влага 15 милиарда $ в страната, стана ясно след среща на емира Тамим бин Хамад Ал Тани с президента Реджеп Ердоган в Анкара. Те ще бъдат главно във финансовите пазари. Късно нощес турският финансов министър Берат Албайрак трябваше да организира конферентен диалог с 3000 задгранични вложители, с цел да ги успокои за положението на стопанската система. Министърът на външните работи на Турция Мевлют Чавушоглу съобщи, че връзките сред Анкара и Брюксел стартират да се възстановяват и скоро двете страни ще преминат към договаряния за визова либерализация.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР