Ограничението на цените би помогнало за увеличаване на приходите, които

...
Ограничението на цените би помогнало за увеличаване на приходите, които
Коментари Харесай

Reuters: ЕК готви предложения за справяне с поскъпването на тока

„ Ограничението на цените би помогнало за увеличение на приходите, които държавните управления биха могли да употребяват за понижаване на сметките за сила на потребителите, и следва да бъде въведено дружно с понижаване на търсенето на електрическа енергия в целия Европейски Съюз “, се споделя в документа.

 

Мярката ще се ползва за генератори на електрическа енергия като вятърни и слънчеви паркове и атомни електроцентрали, които имат по-ниски експлоатационни разноски от газовите централи.

 

На настоящия пазар на електрическа енергия в Европейски Съюз производителите продават силата си на цена, избрана от последната електроцентрала, нужна за облекчаване на търсенето – постоянно това е газова електроцентрала, което значи, че неотдавнашният скок на цените на газа е довел до повишение на цената на електрическата енергия.

 

Скокът на цените на електрическата енергия докара до огромни доходи за производителите на ток, които не употребяват газ и имат ниски експлоатационни разноски, а Европейски Съюз съобщи, че страните би трябвало да лимитират тези доходи и вместо това да изразходват парите за ограничения за понижаване на внезапно растящите сметки за сила на потребителите.

 

„ Националните държавни управления ще бъдат задължени да споделят получените доходи с потребителите на електрическа енергия за понижаване на техните сметки за електрическа енергия “, излиза наяве още от документа, в който концепциите са разказани като „ ранна оценка на опциите за начинания на Европейски Съюз за справяне с цените на силата “, а не като публично политическо предложение.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР