Ограничението на свободата посредством рестрикциите на протокола са може би

...
Ограничението на свободата посредством рестрикциите на протокола са може би
Коментари Харесай

Родна красавица срина Меган Маркъл и принц Хари

Ограничението на свободата чрез рестрикциите на протокола са може би задушаващи за човек като Меган Маркъл. Самият принц Хари влезе нееднократно в медийните летописи с бунтарските си изяви, тъй че и той е търсил съидейник може би. Това съобщи доцент доктор Даниела Илиева, която е безапелационна, че Мегзит отклонява вниманието от Брекзит.



Коя е доцент доктор Даниела Илиева?
Доц. доктор Даниела Илиева е професионален трейнър-консултант по бизнес етикет и протокол, сертифицирана от EUROPROTOCOL. Преподавател във Висшето учебно заведение по обезпечаване и финанси (ВУЗФ) и в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “.



Сертифициран трейнър по Невро-лингвистично програмиране (НЛП) и коучинг. Експерт по презентационни умения и обществена тирада.

Тя е единственият трейнър и учител в България, който комбинира областите НЛП, съвременен бизнес етикет, интернационален протокол. Сред нейните клиенти са Microsoft, Sitel, Pepsi, Unitcargo, Pipe System, Trace.

Изпълнителен шеф на Фондация „ Право и интернет” - интернационално приета неправителствена организация.

Ето какво сподели още доцент доктор Даниела Илиева в изявление за "Марица ":

- Доколко съгласно кралския протокол е осъществимо решението на принц Хари и брачната половинка му Меган Маркъл да се отдръпват като висши членове на кралската фамилия и да работят, с цел да са финансово самостоятелни?
- Светът по този начин се промени, че към този момент всичко е допустимо. Кралските семейства в Европа към този момент не са това, което са били преди век, даже единствено преди десетилетие. Светът се движи с невероятна скорост на смяна и тази смяна неизбежно визира и кралските семейства.

Нека напомним, че английският кралски двор към този момент мина през доста по-значими турбуленции и „ кавги “, в сравнение с тази обстановка сервира. Друг доста значим детайл е, че нищо не е каквото наподобява.

Още с бракосъчетанието на принц Хари и Меган Маркъл разнообразни хипотези са били разиграни и многообразие от сюжети са били планувани. Така че, да, тяхното решение е осъществимо. Въпросът е при какви условия и доколко.

- Кои са главните пречки пред сходни планове?
- Основна пречка е публичното мнение. Порядките и протоколните правила не играят роля в тази ситуация, тъй като, както казахме, те не са годни в модерните времена. Живеем в свят, в който страните се ръководят от държавни глави, а не от крале и кралици, за кралските семейства е в действителност значимо да се харесват на обществото и да поддържат интереса и стопанската система.

Всички си спомняме нервността към сватбите на принц Уилям и на принц Хари. Спомняме си също вълненията към ражданията на кралските бебета. Това е цяла промишленост, която може и да остава неразбираема за нашите географски ширини и просвета, само че носи своите дивиденти на Обединеното кралство.

Така наречените „ спешни диалози “, които текат в този момент за пред обществеността, са извършени от дълго време и решенията са взети. Остава да забележим какво ще бъде сведено до знанието на елементарния наблюдаващ на тази кралска оригиналност или ексцентрична прищявка.

- Какво биха могли да работят Хари и Меган? Не е ли неуместно, даже в актуалните съвременни времена, кралска снаха да се занимава с озвучаване на филми, пък било то и за колоса "Дисни "?
- Ще стартира с въпроса ви с въпрос ​- не беше ли неуместно тъмнокожа актриса да стане брачна половинка на престолонаследник ​- въпреки и не директен? Фактът, че Меган беше призната и утвърдена, значи единствено едно - любовта е движещата мощ даже и при течаща синя кръв. И когато е разрешено и признато навлизането в двора на човек, който не е бил учтив в кралски нрави и порядки, маниери и уважителност към какво е било и какво се чака да бъде, с цел да се резервира аристократичният дух и кралска просвета, то сигурно е признато също, че всичко може да се чака след брака.

Една жена, която 36 години си е живяла прелестно и свободно, била е финансово независима, известна сама за себе си, а не в нечия сянка, и е озвучавала филми на "Дисни ", не би намерила нищо неправилно в това да продължи да го прави.

Със сигурност бъдещата „ работа “ на принц Хари и Меган Маркъл ще бъде почтена и задоволително представителна. Със сигурност ще се намерят организации, които ще почерпят дивиденти от имената им и ще си бъдат взаимно потребни. Отново подсещам, че съгласно мен всички тези параметри са от дълго време решени.

- Къде са корените на недоволството на Хари и Меган?
- Ограничението на свободата чрез рестрикциите на протокола, поддържането на упования имидж, новият жанр на живот и настройките на обществото са може би задушаващи за човек като брачната половинка на принца. Самият Хари влезе нееднократно в медийните летописи с бунтарските си изяви, тъй че и той е търсил съидейник може би. А когато в този коктейл се забърка обич и опция - за какво не? Казвам опция, тъй като, с цел да се стигне до такова решение, то Е допустимо.

- Напомня ли този самобитен протест на членове на кралското семейство случая с абдикацията на чичото на Елизабет Втора ​- крал Едуард Осми, поради любовта му към американката Уолис Симпсън? Или корените на сходна стъпка се коренят в протеста на майката на принц Хари - принцеса Даяна?
- Нищо не е каквото наподобява и ние, елементарните хора, в никакъв случай няма да разберем какво тъкмо се случва и за какво. Ще знаем каквото ни се каже и по метод, по който ни се показа.

Не можем да съпоставяме историята на крал Едуард и Уолис Симпсън с Хари и Меган, нито злополучната история на Даяна. Знаете ли, аз откровено симпатизирах на Даяна, но през годините се срещнах с доста повече детайлни описания на нейните прекарвания и в даден миг трансформирах много мнението си за нейната персона.

Ще минат години и всички ние ще си спомним този кралски „ скандал “, само че единствено тъй като ще научим нови обстоятелства и информация, която ще промени отчасти или фрапантно отношението ни към обстановката.

- Доколко сходен ход е рисков за институция с вековни обичаи и престиж като английската монархия?
- Времето ще покаже. Мисля, че кралският двор разполага с задоволително добър екип по спешен мениджмънт и обстановката ще бъде употребена по метод, по който да се покаже модернизацията на монархията и уважението към любовта и свободния избор.

Вековните обичаи нямат към този момент тази стойност, която са имали преди. Съвременният човек даже не познава тези обичаи, а какво остава да търси сметка на някой за тяхната загуба.

Ще продължаваме да следим промени и нов прочит на старите правила.

- Как ще завърши драмата "Мегзит " съгласно вас?
- Нека се замислим дали „ Мегзит “ не е отклонение на вниманието от „ Брекзит “? Доста комфортно, не мислите ли? Хари и Меган ще създадат както са оповестили. Кралица Елизабет ще изисква тяхното наличие на избрани събития от обществения събитиен календар.

Задължително ще се изисква и продължение на тяхната принадлежност към фамилията - фотоси на фамилни портрети, репортажи на непосредственост сред израстващите деца на Хари и Уилям. С тях или без тях, животът ще продължи. Обществеността ще се успокои и ще изостави значително сравненията сред Кейт и Меган.

Медиите ще изострят вниманието си към новия живот на Хари и Меган, до момента в който се разбере къде ще се открият, какво ще работят, по какъв начин ще се случи каквото ще се случи. И след това всичко ще мине в рубрика „ всяко знамение за три дни “.

- Кои са главните неточности, които българските ВИП персони позволяват в областта на протокола и етикета?
- Грешките са подбудени от две съществени неща - преди всичко, неведение, на второ ​- его, което пречи да се осъзнае незнанието. Аз съм доцент, лекар, управител, обучител и преподавател, само че не преставам да запитвам и да се изучавам всеки ден. Така е и с етикета, и с разпоредбите на другарство - те са като жив организъм, който диша и се трансформира, въздейства се от трендове и технологии.

Много бих се радвала, в случай че хората, които сами са решили или са ги избрали да бъдат обществени персони, подхождат отговорно и професионално. Имиджът, визията, изказът, меките умения - всичко това са основни фактори, които способстват за представянето освен на личността, само че и на институцията, на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР