Ограничението на дейността на голяма част от търговците на дребно,

...
Ограничението на дейността на голяма част от търговците на дребно,
Коментари Харесай

Моловете с искания към Борисов и Ангелов

Ограничението на активността на огромна част от търговците на дребно, които оперират в комерсиалните центрове, е изцяло непропорционално и голословно. Това се чете в позиция на Българска асоциация на ритейл центровете (сдружение на комерсиалните центрове в България), изпратена до Министерския съвет, министър председателят Бойко Борисов и министрите на опазването на здравето и стопанската система.

" Със страдание означаваме, че нашето писмо от дата 23.11.2020 година и отрицателните резултати върху нашата активност не са взети поради при одобрение на новите ограничения. Разочаровани сме също, че новите ограничавания не са придружени с никакви стопански ограничения, които ще подкрепят бизнеса ", пишат в позицията от комерсиалните центрове.

" Задаваме си разумния въпрос по какъв метод комерсиалният център съставлява по-рисково място от огромните търговски монобранд магазини, които оперират независимо отвън територията на комерсиалните центрове. Факт е, че поради огромната площ на тези обекти те също биха могли да бъдат средище, което концентрира огромен брой хора едновременно.

С оглед на това, че всички огромни хипермаркети в страната не престават да действат, следва единственият вероятен извод, че държавното управление смята, че те съумяват да открият противоепидемични ограничения според условията на способените органи, съумяват да управляват осъществяването им и получават доверието на държавното управление. Търговските центрове ползват като най-малко ограниченията, обезпечени от хипермарките. Това значи, че нашата активност не носи по-голям риск и подсигурява в същата степен здравето на посетителите ", се чете още в позицията.

От Българска асоциация на ритейл центровете означават, че в границите на последните месеци всички търговски центрове са били обект на десетки инспекции от РЗИ и другите способени ограничения по използване на противоепидемиологичните ограничения. " В рамките на тези инспекции ние постоянно сме оказвали цялостно подпомагане. Трябва да се има поради, че нито една от тези инспекции не откри основни нарушавания от страна на комерсиалните центрове ", пишат в своята позиция комерсиалните центрове.

Според тях спазването на ограниченията в дребните квартални магазини е на равнище доста по-ниско от това, което се обезпечава в комерсиалните центрове.

" За следващ път посочваме, че ние сме използвали в ежедневната си работа редица нововъведения, които подсигуряват застраховане на сигурността на посетителите ни – постоянна стерилизация на всички контактни повърхности, осведомителни табели, следен достъп до комерсиалните центрове, обезпечен от професионални охранители. На фона на всички старания, които поставяме, новообявените ограничения наподобяват неуместни ", считат още търговците и не престават:

" Не на последно място, следва да се означи, че комерсиалните центрове са едни от най-големите данъкоплатци и обезпечават хиляди работни места. С оглед на това, считаме, че беше редно преди да се одобрят сходни ограничения да се иницират полемики със заинтригуваните лица и да се обсъдят с тях последствията, както и вероятните разновидности за понижаване на отрицателните резултати. За страдание всичките ни опити за срещи и връзка с Вас до този миг не бяха взети поради ".

В писмото от комерсиалните центрове показват вяра за смяна на ограниченията, свързани с работата на комерсиалните центрове.

" В случай че въпреки всичко ограниченията оповестени тази заран бъдат приложени на процедура, считаме, че е належащо неотложно да се разгласят съответни ограничения за икономическа поддръжка, които ще бъдат разполагаем на комерсиалните центрове. Като най-малко тези ограничения следва да включват:

1. Директно вдишване от страната на част (определен процент) от наемите и разноските, дължими от наемателите на наемодателите за интервала на затваряне.

2. Данъчни облекчения под формата на понижаване на корпоративен налог.

3. Временно освобождение (за интервала на деяние на мерките) на притежателите на недвижими парцели от налог недвижими парцели и таксата за битови боклуци за 2020 година

4. Подходящо споразумяване на въпроса с дължимия Данък добавена стойност за времето на деяние на ограниченията ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР