Ограничени доставки на храна и други стоки от първа необходимост

...
Ограничени доставки на храна и други стоки от първа необходимост
Коментари Харесай

Как живеят китайците тези дни

Ограничени доставки на храна и други артикули от първа нужда плашат жителите на Китай в тези дни на разразяване на ковид умъртвил към този момент десетки и заразил хиляди. Това води до напрежение измежду популацията, изясни пред бТВ ръководителят на Съвета за стопански и дипломатически връзки Цън Цон.

„ Животът е доста спрял там. Няма хора и обществените обекти не работят, градският превоз също. Кина, офиси… Всеки си седи у дома и върви до супермаркет “, разяснява Цон.

По думите му някои от хората даже са спрели да контактуват с родственици, които кашлят.

Има дефицит на маски, а локалните производители са прекратили договорите си с сътрудници отвън Китай, с цел да могат да доставят популацията.

Хората не излизат от домовете си, запасили са се с всичко належащо от магазините. Миналата седмица се появи и видео, на което се вижда по какъв начин на локален пазар настъпва блъсканица и всеки бърза да вземе колкото се може повече неща.

В това време мнозина се отхвърлят от планувани пътувания до Китай. Някои страни пък са въвели наложителна 2-седмична карантина за пасажерите, идващи от провинциите, в които е оповестено изключително състояние.

„ Опасно е тъй като няма лек и тъй като признаците се демонстрират след 2 седмици и всичко това се случва на китайската Нова година “, уточни Цон.

Упорито се приказва, че болестта е тръгнала след консумация на екзотични животни. Има провинции, в които месата се ядат полуготови.

Инфлуенсърка пък си навлече гнева на мнозина и трябваше да изтрие видео, на което се вижда по какъв начин яде чорба от прилеп – добре прочут и необятно употребяван деликатес в провинция Ухан, откъдето се допуска, че е тръгнал вирусът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР