Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс над въздушното

...
Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс над въздушното
Коментари Харесай

България ограничи въздушното си пространство за самолети Боинг 737 Макс

Ограничават се полетите на самолети Боинг 737 Макс над въздушното пространство на България след издадената през вчерашния ден заповед на Европейската организация по сигурност на полетите (EASA), оповестиха от транспортното министерство, съобщи БГНЕС.

Агенцията издаде инструкция по сигурност, касаеща този вид самолети. Във връзка с нея Групово дело „ Гражданска въздухоплавателна администрация ” издаде нужните инструкции, ограничаващи полетите на тези самолети в българското въздушно пространство, в това число и излитащите и кацащите на българските летища, като се изключи полетите за пребазиране/ремонт. Също по този начин ще бъде обезпечено обслужване и безвредно кацане на самолетите от същия вид при положение на пораждане на изключителна или спешна обстановка.

Снощи аероплан от този вид, изпълняващ полет от Хургада до Амстердам, кацна безаварийно на летище София.

Почти нов аероплан се разруши на 10-и март на път от Адис Абеба за кенийската столица Найроби. Нямаше оживели от 157 души на борда му. Англия и множеството европейски страни вкараха ограниченя за полетите на самолети Боинг 737 още през вчерашния ден.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР