Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви

...
Ограничават се максимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, заяви
Коментари Харесай

Ремонтите по магистрала "Тракия" спират от този уикенд, по "Хемус" продължават

Ограничават се оптимално ремонтите по автомагистралите през летния сезон, съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков на брифинг в Министерство на вътрешните работи през днешния ден. По " Тракия " стопира всякаква работа, с цел да може да се поеме упования натоварен трафик.

На автомагистрала " Хемус " обаче ще продължи ремонтът на тунелите " Витиня " и " Ечемишка ", и едното платно на виадукта " Коренишки дол ". От тази седмица се чака повишение на трафика с към 30% във връзка със почналото напредване на гастарбайтери от Западна Европа към Турция, заради което се чака натоварен трафик по автомагистрала " Тракия " освен в почивните дни, разяснява министър Нанков.

Къде са тапите по морето

Той означи, че съществено е омекотен трафикът по Южното Черноморие с предварителното стартиране за придвижване на сектора Поморие – Ахелой и обхода на Ахелой. По пътя сред Варна и Бургас в ремонт е единствено мостовото оборудване " Звездица ", работата по което би трябвало да завърши до 20 дни.

Приключват ремонтите на правите Варна – Добрич и Добрич – Албена, които ще бъдат обновени през есента. През летния сезон няма да се работи поради тежкия трафик, а в дните, когато той е най-интензивен, придвижването на тежкотоварни транспортни средства се лимитира, сподели министър Нанков. Той акцентира, че извършващите се поправки са добре обозначени.

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев употребява случая да призове водачите да карат деликатно, с цел да не се повтори станалото пред първия уикенд на юли през предходната година. Тогава в петък, събота и неделя са починали девет души, а през всички почивни дни на месеца - 21.

Всички полицейски патрули са мобилизирани

Радев уточни, че са подхванати ограничения и е основана организация за увеличение на полицейското наличие по пътищата и на техниката, с която униформените правят пътен надзор. Главен контрольор в дирекция на полицията Димитър Мичев разгласи, че по основните пътища и автомагистралите са извадени всички автопатрули.

" Всичките ни камери за скорост работят ", увери Мичев. Той уточни, че за първата половина на годината броят на починалите е с 44 по-малко, по отношение на същия интервал на предходната година.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР