Ограничаването на в храната влияе положително на здравето на .

...
Ограничаването на в храната влияе положително на здравето на .
Коментари Харесай

По-малко калории, по-добре функциониращи бъбреци

Ограничаването на в храната въздейства позитивно на здравето на. Това посочил опит с млади и възрастни плъхове с разнообразни бъбречни болести, изработен от съветски учени, чиито резултати са оповестени в списание „ ”.
Предишни проучвания потвърдиха, че ограничението на калоричните храни без недояждане може да повлияе на продължителността на живота и да усъвършенства здравословното положение на доста скотски типове. Учените допускат, че това умозаключение се отнася и до хората.
 Вижте кой е най-вредният артикул за бъбреците Вижте кой е най-вредният артикул за бъбреците
Извecтният съветски нeфрoлoг Людмилa Aртюхинa oбяcни кoй e нaй-врeдният прoдукт зa бъбрeцитe. Cпeциaлиcтът гoвoри в eфирa нa пoпулярнo рa...
В новата си разработка учените изследвали по какъв начин може да се защитят бъбреците освен в младежка, само че и в преклонна възраст. Те разкрили, че с помощта на рестриктивните мерки в калориите на храните във към този момент повредените бъбреци настъпват позитивни промени.
Станало ясно, че даже в случай че такова ограничаване не продължава дълго време (до 2 месеца), в клетките настъпват позитивни промени: усъвършенства се активността на митохондриите, понижава окислителният стрес.
Тъй като във възрастните кафези към този момент доста неща не действат толкоз дейно, както при младите, възрастният организъм се нуждае от по-продължителни интервали на ограничение на калоричното хранене, с цел да реализира нужните защитни свойства, акцентират създателите на изследването.
В бъдеще учените възнамеряват да внедрят нов способ в клиничната процедура и да разработят препарати, които влияят на тези молекулярни каскади в клетките на организма, както и ограничението на калоричното хранене, написа БГНЕС.
 Мъж, изпаднал в мозъчна гибел, стана донор на сърце и бъбреци Мъж, изпаднал в мозъчна гибел, стана донор на сърце и бъбреци
Мъж на 49 години от Велико Търново е станал донор на сърце и бъбреци, написа " 24 Часа ". Той е бил признат в петък, на 27.06.19 година в реанима...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР