Ограничаването на имиграцията ще навреди на икономическия растеж, твърди ново

...
Ограничаването на имиграцията ще навреди на икономическия растеж, твърди ново
Коментари Харесай

Анализ: Ограничаването на имиграцията ще навреди на икономическия растеж

Ограничаването на имиграцията ще навреди на икономическия напредък, твърди ново изследване на Citigroup и Oxford Martin School, представено от " Файненшъл таймс ". Според него две трети от растежа на Съединени американски щати от 2011 година са директно разследване от миграцията. Във Англия, в случай че имиграцията бе замразена през 1990 година, тъй че броят на мигрантите да остане непрекъснат, стопанската система щеше да е с най-малко 9% по-малка, в сравнение с е сега. Това се равнява на действителна загуба в брутния вътрешен артикул от над 175 милиарда паунда за 15 години. В Германия, в случай че имиграцията бе замразена по сходен метод, чистата икономическа загуба щеше да бъде 6% или 155 милиарда евро.

Във Англия опцията имигранти да стартират собствен личен бизнес е два пъти по-голяма от тази британци да го създадат. Повече от половината американски стартъпи, оценени на над 1 милиард $, са учредени от имигранти. Освен това в Съединени американски щати имигранти да основат компания, да основат предпазена с патент иновация или да завоюват Нобелова премия е два до три пъти по-вероятно, в сравнение с да го създадат родени в Съединени американски щати хора.

Имигрантите нормално получават образованието си другаде и напущат страната преди пенсиониране, което значи, че размерът на плащаните от тях налози е доста по-голям от този на получаваните обществени помощи.

Има обаче растящо разделяне сред позитивния стопански резултат и засилващото се отрицателно отношение към имиграцията. Причината е, че изгодите не са отмерено разпределени. Миграцията тласна напред най-продуктивните райони, задълбочавайки районните неравенства.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР