Ограничаване на емисиите във въздуха на определени замърсители, изпускани от

...
Ограничаване на емисиите във въздуха на определени замърсители, изпускани от
Коментари Харесай

Кабинетът одобри ограничаване на емисиите от горивни инсталации

Ограничаване на излъчванията във въздуха на избрани замърсители, изпускани от междинни горивни съоръжения утвърди Министерски съвет като одобри разпоредба, с която се транспонира съществена част от условията на европейска инструкция. За това решение на кабинета оповестява държавната пресслужба.

Целта на измененията е да понижат рисковете за здравето на индивида и околната среда от излъчванията на серен диоксид, азотни оксиди и прахуляк, изясняват от кабинета. От там прецизират, че регулацията ще докара до понижаване на общите годишни излъчвания на серен диоксид и азотни оксиди, което ще подхожда на Националната стратегия за намаляването им.

Изменя се също цената за таксите, събирани в системата на Министерството на околната среда и водите и се вкарват нови за вписване на междинни горивни съоръжения.

Променя се и Наредбата за правила за възможни излъчвания на серен диоксид, азотни оксиди и прахуляк, изпускани в атмосферата от огромни горивни съоръжения, с което се реализира сходство с европейското законодателство.

С изменение в Наредбата за условията за качеството на течните горива, изискванията, реда и метода за техния надзор, се вкарва нов период за докладване пред Европейската комисия.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР