Оградиха с телена мрежа поляна в Морската градина във Варна,

...
Оградиха с телена мрежа поляна в Морската градина във Варна,
Коментари Харесай

Собственик огради имота си в Морската градина във Варна, без да предупреди общината

Оградиха с телена мрежа поляна в Морската градина във Варна, оповестява Българска национална телевизия.

Собственикът на терена, намиращ се в местността " Салтанат ", решил да огради парцела си, край който всекидневно се разхождат стотици варненци.

Според хората не е редно Морската градина да замязя на квартал.

Въпреки че в Община Варна не е подадено уведомително писмо за заграждането на имота , адвокати настояват, това не е належащо.

Главният проектант на морската ни столица арх. Виктор Бузев изясни, че на мястото е била осъществена инспекция след постъпването на сигнала, само че притежателят не е бил открит. Той се търси посредством кадастъра, с цел да му бъде изтънчен констативен протокол за трасиране на парцела.

Собственикът обаче може да бъде глобен единствено в случай че е сложил оградата на неправилното място. Ако преди 15 години се е сдобил с планове-извадки за парцела си, ще има право и да строи. При липса на такава градеж а мястото ще е неосъществим, защото няма различен настоящ Подробен организационен проект.

Част от частните парцели попадат и върху алеи, към този момент очевидно моралът на притежателите на алеите не им разрешава да преградят алеите, уточни Бузев.

Повече от половината от терените в " Салтанат " са частни, въпреки че в Общия организационен проект на града местността е включена в рамките на парка. Решение на казуса е изкупуване на терените от Общината или замяната им с парцели на друго място.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР