Оградата по границата отдавна е стратегически обект, припомни на БСП

...
Оградата по границата отдавна е стратегически обект, припомни на БСП
Коментари Харесай

Каракачанов напомни нещо важно за оградата по границата, което не трябва да се пренебрегва

Оградата по границата от дълго време е стратегически обект, напомни на Българска социалистическа партия военният министър Красимир Каракачанов във връзка декларацията на соцлидера и обвиняванията на Елена Йончева. Преди две години депутатите коригираха закона за защитата, с цел да може и армията да се включи в защитата на границата. Именно с аргумента, че границата не е стратегически обект за националната сигурност тогавашният боен министър Николай Ненчев се опъваше да праща бойците на браздата. Това наложи Народното събрание да гласоподава умишлен запис в закона, че оградата е стратегически обект и военните могат да я охраняват.
" Оградата е стратегически обект. Аз съм предложил същото нещо преди да променим Закона за защитата и въоръжените сили, с цел да може армията да я охранява.

В остарелия текст на закона оградата на границата не беше планувано категорично да се охранява и от армията. Имаше текст, че армията може да охранява обекти от стратегическата инфраструктура. Мое беше предлагането преди две години да се охранява от армията и не разбирам какво не им харесва на Българска социалистическа партия ", чуди се Каракачанов.

Елена Йончева не е споделяла с мен своите фрагменти, тъй че не мога да ги разясня, отговори той на въпрос за кино лентата за оградата, сниман от соцдепутатката.

Той беше безапелационен, за него публицист, който демонстрира в фрагменти обстановката по границата, не е извършител и не заплашва националната сигурност, за разлика от политик. " Ако го прави един публицист, с цел да покаже на обществото - не, само че в случай че преднамерено се прави от един политик - да! ", безапелационен е Каракачанов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР