Оградата по границата, на която се разчита да спре мигрантска

...
Оградата по границата, на която се разчита да спре мигрантска
Коментари Харесай

Граничната ограда - на места скъсана и без датчици

Оградата по границата, на която се разчита да спре мигрантска вълна, има съществени проблеми, има огромни пробойни, тук-там се е свлякла, част от сензорите не работят, има растителност, която избуява и разрушава оборудването радикално.

Тази мрачна картина бе нарисувана от ръководителя на парламентарната комисия по вътрешен ред и сигурност пред Би Ти ви. В общи линии сходни бяха и констатациите на президента Румен Радев при визитата му в Елховско.

" Истината е, че има доста проблеми. Още при започване на годината получих информация от мои близки и другари, част от тях чиновници в гранична полиция, че оградата по границата не е наред и в нея има съществени пробойни, на места се е свлякла, част от сензорите не са в положително положение и не работят ", разгласи Радулов на въпрос готова ли е страната ни да посрещне нова мигрантска вълна. 
В понеделник той е приказвал с основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров и с шефа на Гранична полиция Деян Моллов, които са били на обиколка по границата.  " Оказа се, че част от нещата, за които знаех, са напълно основателни – има проблеми в охранителните системи, има проблеми в сензорите и охранителните системи, има дупки в граничното оборудване. Но има и различен проблем, за който не са мислили, тези които са създавали оградата – растителността лудо израства и изкъртва оградата от основи. Скоро ще има доста повече дупки в оградата ", уточни Радулов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР