Оградата на Военна болница откъм ул. „Петко Д. Петков” е

...
Оградата на Военна болница откъм ул. „Петко Д. Петков” е
Коментари Харесай

Оградата на Военна болница е пред срутване, укрепват я с метални пръти

Оградата на Военна болница откъм ул. „ Петко Д. Петков” е пред сриване. Тя е оградена с алена лента и е укрепена с железни стълбове, с цел да не се срути върху преминаващите по тротоара пешеходци, видя кореспондент на TrafficNews .

Проблемът с оградата е от години, само че в този момент заплахата да стане случай е напълно действителна.

„ Имаше подписан контракт за ремонт след социална поръчка и ремонтът трябваше да започва при започване на годината. Тогава обаче получихме съобщение, че постройката е монумент на културата и всички ремонтни действия са подчинени на специфични процедури и координиране с Националния институт за недвижимо културно завещание. В момента изготвяме проект”, сподели шеф „ Логистика” на Военна болница-Пловдив Мария Белева.

Цялата процедура се движи от Военномедицинска академия в София, защото пловдивската болница е под нейната шапка. Централната администрация е движила и миналата социална поръчка за ремонта на оградата.

Припомняме, че Военна болница е единична недвижима културна полезност. Декларирана е с писмо №395/13.02.1985 година на Националния институт за монументи на културата. На оградата на болничното заведение пред фасадата на постройката е сложена паметна плоча, на която е маркирано: „ на 15.10.1937 година тук е умрял огромният български публицист Йордан Йовков”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР