Оградата на границата ни може да спре само дивите прасета,

...
Оградата на границата ни може да спре само дивите прасета,
Коментари Харесай

Ген. Радев: Оградата на границата спира само дивите прасета

Оградата на границата ни може да спре единствено дивите свине, а не мигрантите. Това съобщи ген. Кирил Радев, бивш шеф на НСБОП.
Прочетете още
„ Сбъркана е тактиката. Изпаднахме в състояние да търчим след мигрантите, които към този момент са влезнали у нас. Реално битката стартира  на самата граница. Там би трябвало да хващаме бежанците, а не по автомагистралите ”, сподели той.

„ Бях граничар в Малко Търново преди време. Тогава границата беше неповторима във връзка с отбрана. Говорим за годините на соц-а, когато границата се охраняваше, както би трябвало. Тръгвайки по пътя към Европейски Съюз, самият съюз сложи условия в случай, че си разградим границата. Точно това се случи. Границата беше отворена. През 2015 година при огромната мигрантска вълна не бяхме подготвени. Започнахме да вършим ограда. Това обаче не е ограда за бранене на мигранти, а за диви свине ”, изясни Радев пред Нова.

По думите му работата на граничните служители на реда е извънредно тежка. Теренът и изискванията са доста сложни. Освен това броят на служителите на реда там е доста дребен и не могат да покрият региона.

Според него министър Иван Демерджиев се оправя добре и поставя старания, само че разполага с стеснен инструментариум, с цел да се оправи с мигрантската рецесия. По думите му оставките не вземат решение проблемите по границата.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР