Оградата е задължителен елемент от всеки дом. Тя изпълнява функцията

...
Оградата е задължителен елемент от всеки дом. Тя изпълнява функцията
Коментари Харесай

През колко метра се слагат коловете за ограда

Оградата е наложителен детайл от всеки дом. Тя извършва функционалността на териториално систематизиране и също по този начин пази границите на жилището. Според средствата, желанията и потребностите на притежателя, оградата може да бъде от друг вид: желязна, дървена, бетонна и други

Известен е методът за ограждение чрез колове, които могат да бъдат дървени, железни, бетонени или други В този случай оградата би трябвало да бъде съразмерна и да дава отговор на някои правила в строителството. Едно от тях е условието за разстояние сред коловете. То обаче стои в тясна взаимозависимост с избора на материал.

Ако вашият избор е да употребявате дървени колове, то оптималното разстояние е от 1,5 до 2,5 метра. В никакъв случай обаче не би трябвало да надвишава 3 метра, тъй като тогава няма да имате никаква издръжливост и опора на ограждението. Колкото по-къса е дистанцията обаче, толкоз повече се оскъпява цялостния развой. Затова можете да се придържате към стандарта от 2,5 метра.

Ако изберете стоманени колчета, то тогава можете да имате по-големи дистанции, защото опората е по-стабилна. Имате опция да ги поставяте през 2,5 метра до 6 метра. По-големите дистанции са подобаващи в случаите, когато коловете са инсталирани в бетон. Тогава основата е здрава и можете да си позволите по-отдалечени колчета. Все отново се предлага да се придържате към дистанцията от 3 метра. Най-оптималните параметри за всевъзможен вид ограждения с колчета са в границите на 2,5-3 метра.

Източник: advice.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР