Ограда от изоставен строеж е паднала върху жена и 3-годишната

...
Ограда от изоставен строеж е паднала върху жена и 3-годишната
Коментари Харесай

Ограда на изоставен строеж падна върху майка и дете

Ограда от зарязан градеж е паднала върху жена и 3-годишната ѝ щерка в София. Двете са с хематоми и в потрес. Инцидентът е от събота, когато мощният вятър аргументи материални вреди в доста региони на столицата. Кметът на столичния регион " Оборище " разпореди инспекция на градежа.

Мерки бяха подхванати едвам два дни след случая. От Столична община изпратиха спешна помощ и бе обезопасен секторът към градежа.

Само на метри от постройката на Министерския съвет се намира ул. " Бачо Киро ". А в самото ѝ начало е този градеж, чиято нестабилна, само че тежка ограда в събота паднала върху Деница и щерка ѝ.

Деница Аргиропулос: " Видях, че ламарините потеглят като домино да падат върху нас. Аз внезапно се обърнах и действително цялата ми лява половина е в хематоми и защитих детето.
Деница е решена да търси правата си и към този момент е подала тъжба в общината, с цел да няма повече потърпевши.

Деница Аргиропулос: " Това са железни арматури, това е супер тежко. Да не приказваме винтовете, които стърчат.
Строежът е подпрян на калкан до жилищна постройка. През годините притежателите са подавали многочислени тъжби и подписки. Последният отговор получили преди дни от дирекция Общински строителен надзор, с който се приканва ДНСК за мнение дали градежът е легален. А до момента в който чакат мнението, живеещите в постройката и наоколо до нея се сблъскват с редица проблеми.

Предраг Тешович: " Парчета от постройката падат и върху нашия покрив, чупят се керемиди, течове и така нататък Сбирщина на бежанци, наркомани, проститутки и т.н ".
През годините специалисти от регион " Оборище " са правили многочислени инспекции, издавани са наставления и са налагани наказания. По неофициална информация са се сменяли и притежатели.

Николай Александров - кмет на регион " Оборище ": " Засега притежателят е незнаен, градежът е противозаконен. Сега търсям по последователност по какъв начин е минала собствеността, с цел да опитаме да вземем ограничения и да издадем наставления ".Йорданка Фандъкова - кмет на Столична община: " Собствениците носят отговорност за положението на обектите да бъдат обезопасени, изключително градежите и рекламните детайли ".
С проблема е ангажирана и Дирекция " Общински строителен надзор ", откъдето ще опитат да издирят притежателя.

На осведомителната табела на обекта написа, че е стартират през 2007 година и по проект строителните действия е трябвало да приключат до три години. Почти 10 години след крайния период обектът не е приключен, а падналата ограда демонстрира, че се основават и предпоставки за съществени произшествия. Потърсихме Дирекцията за народен строителен надзор, откъдето обявиха, че до тях не е стигала информация за случая и че би трябвало да мине инспекция, с цел да могат да дадат данни за това кой е притежателят и дали през годините са му налагани наказания. От регион " Оборище " са разговаряли с потърпевшата жена, поднесли са и извинения и са я уверили, че ще положат старания за обезопасяването на обекта и за разрешаването на казуса с него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР