Ограбената от шофьорка на такси Yellow тежко болна майка на

...
Ограбената от шофьорка на такси Yellow тежко болна майка на
Коментари Харесай

Още една жена обрана от колега на таксиджийката, оставила без пари болна майка

Ограбената от шофьорка на такси Yellow тежко болна майка на бебе Благовеста Найденова не е единствената сходна жертва. За това описа софиянката Райна Кънчева, която е била обрана от водач от същата таксиметрова компания по подобен сюжет.

 Шофьорка на такси обра тежко болна майка с бебеАнна Бонева и приятелката й изтеглили пари от банковата карта на софиянката Благовеста, която останала пред болничното заведение без пари, документи и телефон

На 18 юни Райна трябвало да заведе своя близка до постройката на Националния застрахователен институт, с цел да подаде документи за осъвременяване на пенсията й. Възрастната жена не можела да върви сама и поради това заради тази причина се наложило да бъде съпроводена.

„ Чакахме такси пред Национален осигурителен институт, само че защото трябваше да оставим дамата на улица „ Одрин”, която е наоколо, не желаеха да ни качат. След като един водач от Yellow ни подмина, се появи идващ, който склони да ни закара до този адрес, а по-късно и мен до "Овча купел”, разказa Кънчева пред TrafficNews.

Направило й усещане, че таксиджията не споделил нито дума, а единствено кимал, когато Румяна го попитала дали ще може да ги закара.

„ Колата имаше уред, стикери, всичко изглеждаше постоянно. По пътя спряхме на "Одрин " и "Стамболийски ", с цел да може старата жена да си купи някакви неща, а там на светофара има камера.Така че, в случай че желаят могат да видят номерата на колата”, описа Кънчева.

Тя стояла на задната седалка, дружно с всичкия багаж и чантата си. Трудно преносимата жена пък била начело до водача. Когато стигнали до „ Китайския блок” на улица „ Одрин” Кънчева слязла, с цел да отвори вратата на входа. В същото време нейната близка също съумяла да излезе от колата.

„ Обърнах се и таксито просто го нямаше. Видях единствено задната част на автомобила, само че нямаше по какъв начин да запомня номера. В подобен миг си толкоз шокиран, че изобщо не можеш да реагираш”, споделя с оскърбление Кънчева.

В чантата й били ключовете за дома, парите, телефона и всички скъпи движимости. По-късно се оказало, че за неин шанс персоналната карта е в жилището й, тъй като същия ден е сменяла чантите си и е не запомнила да вземе документа.

„ Истината е, че аз нямах доста пари, само че възприятието, че си никой, на улицата си, не можеш да се прибереш в дома си и нямаш пари даже да си вземеш едно билетче за градския превоз и да стигнеш до някъде”, споделя Райна.

Синът на Кънчева наблюдавал отмъкнатия телефона и открил, че той се намира някъде към бул. „ Македония”. Мъжът обаче направил грешката да позвъни, след което устройството било изключено.

„ Свързах се с компанията Yellow и оттова ми споделиха, че нищо не могат да създадат, тъй като не съм се обадила по телефона да си поръчам такси и не съм разговаряла с диспечер. Казаха ми, че имали над хиляда водачи и не можели да схванат кой е”, споделя Кънчева.

Жената отишла и подала тъжба и в полицията, само че 5 месеца по-късно към момента не е открито кой е таксиметровият водач.

„ Въобще към този момент не се е и надявам да го открият. Аз просто видях какво се е случило на Благовеста и взех решение да споделя, че това е процедура, тъй като в тази ситуация става въпрос за водач от същата фирма”, споделя Райна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР