Огорчен съм от изборните резултати. Очаквах ГЕРБ да се срине

...
Огорчен съм от изборните резултати. Очаквах ГЕРБ да се срине
Коментари Харесай

Иво Христов: Изборният резултат е морално поражение за България

Огорчен съм от изборните резултати. Очаквах ГЕРБ да се срине изцяло, тъй като никое общество не би толерирало сходна партия. Коментарът направи евродепутатът от Българска социалистическа партия Иво Христов в ефира на БиТиВи.
Удовлетворението от това, че съм определен не може да засенчи огорчението от общия резултат, който е победа на апатията над здравия разсъдък, на автокрацията над демокрацията, акцентира Христов.
От позиция на политолога - това е победа на ГЕРБ над Българска социалистическа партия и останалите партии, само че от позиция на историята - е морално проваляне на България, добави той.
Според него няма общество, което да толелира корупцията - осветлена, документирана, показана и снимана, с всичките й асансьори и къщи за посетители и с оправданието на нейните лица. Никое общество не би толерирало сходна партия. Оказа се, че българското общество е склонно е да преглътне и това, не скри паниката си Иво Христов. Той добави, от наблюденията му в страната и прочита на резултатите не е уверен, че са справедливи, само че няма гражданска сила, която да ги оспори.
Иво Христов намира за извънредно омерзителен метода, по който Цветанов бил отлъчен. Той се пошегува, че Цветанов би трябвало да сътвори секта ГЕРБ от бушони, както има ГЕРБ младежи и дами, защото доста бушони изгорели при ръководещите.
По думите му даже да се установяват нарушавания на изборите, няма да последва нищо, тъй като изборите били извоювани с операция на доста равнища, с цел да се каже, че могат да бъдат почтени и честни.
Партийната тематика на Българска социалистическа партия я знаем. Има вътрешни спорове, несъгласия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на Българска социалистическа партия. Апатията на хората е провокирана от друг- чисто битов феномен. Изборите са за 17 индивида, които отиват в Екологичен потенциал и ще получават високи заплати. Това нервира всички, само че европеецът мисли да гласоподава, с цел да има този избор добър резултат за него, сочи анализът на Иво Христов.
Според него, когато президентът има позиция против корупцията, тя е против публичен недостатък, а когато ГЕРБ реагират като опарени - то е, тъй като са се припознали.
Отношенията сред него и президента са идеални и не престават да работят по стратегически тематики. Той не поучава Корнелия Нинова, само че когато се видят, обменят отзиви. Преди 4-5 дни се видели с водача на Българска социалистическа партия и разискали изборните резултатите. Тя изглеждала доста стимулирана и провалянето не я тормозило.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР