Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България“

...
Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на Републиканци за България“
Коментари Харесай

Инж. Огнян Ценков се включи като доброволец в борбата срещу COVID-19 във Видинската болница

Огнян Ценков, член на Изпълнителния съвет на „ Републиканци за България “ и общински консултант в Общински съвет – Видин е доброволец в МБАЛ „ Света Петка “.
Инж. Ценков, който бе кмет на крайдунавския град в мандат 2015 – 2019, откликна на апела на управлението на болничното заведение за набиране на доброволци.
Днес бе първото дежурство на Огнян Ценков в лечебното заведение, което обслужва 11-те общини от област Видин.

Видинската болница е измежду лечебните заведения, изправени пред редица компликации, главната измежду които е неналичието на фрагменти. Редица отделения са неработещи.
Неврологичното поделение не работи и тежките случаи се лекуват в Ломската болница, която се намира на към 60 км от Видин.

От месец март не действа и акушеро – гинекологичното поделение. Фактът, че от 9 месеца във Видин не се раждат видинчани, е извънредно стеснителен и тревожи жителите на региона.

Огнян Ценков е измежду общинските съветници, които неведнъж слагат въпроса за потребността от общи дейности за поддръжка и спасяването на единственото държавно болнично заведение в област Видин.

Инж. Огнян Ценков не смята решението си за подвиг или нещо, което се прави за аплодисметни. Решението му е подбудено от желанието му да помогне на болничното заведение и на своите съграждани в един сложен за всички миг.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР