Огнян МинчевФейсбук Късно е за заклинания.През лятото на 2020 г.

...
Огнян МинчевФейсбук Късно е за заклинания.През лятото на 2020 г.
Коментари Харесай

Огнян Мничев: Радев няма политически потенциал да плува срещу течението - да бъде лидер!

Огнян Минчев

Facebook

Късно е за заклинания.

През лятото на 2020 година " изядох " много " плесници " от протестърската страна поради безапелационната ми позиция, че спомагателното овластяване на Румен Радев ще има тежки последствия за българския народен интерес и за геополитическата ориентировка на страната.

" Е-е, какво толкоз ще направи за едно служебно държавно управление... ", иронизираха тези, които бяха решили да тръгнат след юмрука.

През есента на 2021 година предупреждавахме, че втори мандат на Радев ще задълбочи политическата рецесия в страната и ще ускори нейната зависимост на Москва. Обвиниха ни, че поддържаме " претендента на ГЕРБ ". Герджиков не бе претендент на ГЕРБ, а претендент, който ГЕРБ бяха принудени да поддържат поради липса на шансове техен претендент да се показа обичайно.

Аргументът - " Да не искаш ГЕРБ да се върне " - трасира гладкия път към свръхконцентрирана власт на Радев и компанията му, макар представителния статут на президента по конституция. ГЕРБ нямаше по какъв начин да се върне.

Но през днешния ден Радев би трябвало да взема решение комплицирани проблеми като " македонския ". Няма да ги реши. Не единствено тъй като е подвластен от източен напън. Но и тъй като няма политически капацитет да плува против течението - да бъде водач.

Спомнете си по какъв начин пасуваше и търпеше всичко, поднесено му като неглижиране от страна на в миналото могъщия Бойко Борисов - години наред. Вдигна юмрука едвам откакто прокуратурата влезе в офисите му с цел да измъкне съветски разузнавач.

Вдигна пестник когато видя, че хората ТАКА И ТАКА са излезли на митинг и нямат желание да се прибират.

Българските президенти от предходни мандати би трябвало да се съберат и групово да поддържат скица за почтена отбрана на българския интерес в европейски подтекст - в това число и по следващата рецесия на " македонския въпрос ".

Е, Първанов няма да се причисли - сещате се за какво.

Петър Стоянов към този момент изрично предизвести - внимавайте да не създадете край Вардар ненавист към България, която ще тлее десетилетия... Сега Плевнелиев също заема позиция. Дали това ще накара Радев да се замисли?

Едва ли. Независимото мислене и самостоятелното деяние е опция точно за плуващите против течението. За водачите - каквото и да значи това.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР