Огнян Дебелаков сам е взел ключовете на колата. Баща му

...
Огнян Дебелаков сам е взел ключовете на колата. Баща му
Коментари Харесай

Бащата на момчето, което уби двама с кола в Пловдив: Скрих ключа, но той го е намерил

" Огнян Дебелаков самичък е взел ключовете на колата. Баща му не му ги е предоставял. Взел ги е без да пита. Ключът е бил прикрит, с цел да не го откри ", съобщи юрист Георги Желев. Той е бранител на Митко Дебелаков - бащата на Огнян, който е упрекнат, че е дал автомобила си на неправоспособно лице. Огнян Дебелаков провокира смъртоносна катастрофа на бул. „ Марица – Юг “, в която починаха двама души. 

Според прокуратурата бащата на водача на автомобила Огнян Дебелаков носи солидарна отговорност със сина си за осъщественото закононарушение. Именно по тази причина законът планува еднообразно тежко наказване и за двамата - от 5 до 20 години затвор. Размерът на възможната присъда може да нарасне, защото се оказа, че  Огнян е бил пийнал. Кръвният му тест сподели 1,5 промила алкохол в кръвта. 

Днес Митко Дебелаков бе доведен с белезници в съда. Той е необразован, не е приключил 8 клас. Не знае даже годината на раждането си. " Нищо не съм направил, не ме снимайте. Изчезвайте " бяха единствените думи на Дебелаков, влизайки в правосъдна зала. 

Прокурор  Георги Пенев  съобщи, че  Дебелаков носи виновност за злополуката.  Митко е без брошура, само че все пак има кола. " Той е споделил, че ключовете са били скрити от сина му, само че това не е по този начин. Съди се от показянията на очевидецът Райчев, че същият е предал на Митко Дебелаков ключа на Опела, който е открит на местопроизшествието ", съобщи Пенев. Той добави, че има заплаха Митко да се укрие или да извърши друго закононарушение.

Адвокат Желев бе  безапелационен,  че настояването на непрекъсната мярка за неотклонение е неоснователна. Според него няма доказателства за авторството на действието. " Деянието не е съставомерно. Обвиняемият е разказан като самостоятелен причинител, само че аз не съм чул сходен термин. Черно на бяло няма доказателства, че бащата е дал ключа на сина си. Няма и доказателства колата да е купена от клиента ми. Тя се води на Делка Ангелова и по-точно на компанията, където Митко работи -автоморга ", съобщи юристът. Той помоли за по-лека мярка, а точно домакински арест.

" Няма какво да кажа. Искам да се прибера, да видя детето. Няма кой да храни фамилията " бяха последните думи на Митко. 

Съдът остави Дебелаков в ареста. Съдията реши, че има действителна заплаха да извърши друго закононарушение, а точно да влияе върху очевидци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР