Огнището е нашата болница. Нямаме разпространение на коронавирус в кварталите

...
Огнището е нашата болница. Нямаме разпространение на коронавирус в кварталите
Коментари Харесай

Областният управител на Видин: Болницата е огнището в града, армията да помогне

" Огнището е нашата болница. Нямаме разпространяване на ковид в кварталите – 161 са всички позитивни случаи в града. Имаме 12 излекувани и за жалост 9 умряли. Но от всички инфектирани 43 са чиновници на многопрофилната болница и техни контактни ". Това сподели пред Българска национална телевизия регионалният шеф на Видин Момчил Станков.
В болничното заведение във Видин работят 450 индивида дружно с админиситрацията. Тя е единствена на територията на региона,  сподели още той и добави: " За момента никой не се е отзовал на апелите за лекари, които да бъдат доброволци. Към актуалният миг 270 медицински служащи работят в болничното заведение, които са на лимита на силите си, само че се оправят ".
Чух какво ли не - няма  защитни дрехи, няма маски. Това не е правилно. Географското състояние на Видин е повода за обстановката. Градът се намира на две граници, пунктове, автомагистрали. Просто потокът е огромен. Това е вирус, той е незабележим, разяснява по какъв начин се е стигнало до тази обстановка Станков.
Всички с позитивни проби от Кула са разпределени по други лечебни заведения: 8 в " Св. Анна " София, 6 - в общинската в Лом, 3 в Монтана. От дома в Гара Орешец инфектираните са в болничното заведение във Враца. " Там обстановката е овладяна. Но в случай че не овладеем обстановката в многопрофилната болница, обстановката ще продължи ", акцентира той.
" Моля Националния действен щаб, министерството на опазването на здравето и вицепремиера Красимир Каракачанов за незабавна помощ за стерилизация на нашата болница. Това е единственият метод да задържим обстановката ", сподели Станков.
По думите му армията може да се включи " напълно професионално " и с препарати да дезинфекцира болничното заведение във Видин.
" Ние опитахме с наши препарати и сили, само че виждаме, че лекари преди седмица с негативен тест – в този момент са с позитивен резултат. Болницата е огнище на болестта ", повтори той.
Във Видин към момента няма доброволци от лекари и медицински личен състав. От такива имаме потребност, не от доброволци за стерилизация. Имаме потребност от квалифицирани хора, които да оказват помощ и да кажат по какъв начин да създадем дезинфекцията и да я създадат. Ние към този момент един път дезинфекцирахме, нямаше позитивен резултат, изясни отново Станков.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР