Огнищата на заразата с коронавирус ще бъдат затворени, независимо колко

...
Огнищата на заразата с коронавирус ще бъдат затворени, независимо колко
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: Коронавирусът вече е навсякъде, дано не пропилеем всичко

 Огнищата на болестта с ковид ще бъдат затворени, без значение какъв брой е напреднала болестта. Това увери в предаването " Панорама " по БНТ доц. доктор Ангел Кунчев. Само че през това време ще зародят нови, добави той.

" Никой не си прави заблуда, че с каквито и да е ограничения ще спре една въздушно-капкова зараза. Това което вършим е да държим болестта под надзор и да няма изострен пик. Много ще бъде тъпо, в случай че в този момент не устоим. И на мен ми се желае да изляза на зелено, само че не трябва. Обмисляме да отворим парковете и планината, в случай че съблюдаваме разпоредбите. ", сподели още доктор Кунчев.

" Дано не пропилеем всичко. Ще ви дам образец - една от къщите на морето през празниците се беше събрала компания от 26 индивида. Това е безконтролно ", разяснява той.

" Вероятно първата стъпка за облекчение на ограниченията против ковид ще бъде отваряне на парковете и Витоша. Това ще стане, в случай че хората съблюдават разпоредбите ", посочи доктор Кунчев.

Според него сега ограниченията, които държат строго границите, стартират да стават безсмислени.

" От кого се пазим, къде няма вирус? В Гърция, Турция, България, Румъния? Това тотално затваряне на границите към този момент се обезсмисли, то имаше смисъл, когато всяка една зараза беше вносна. На този стадий, може би след седмица-две ще се обезсмислят и тези ограничения ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР