Огнените носители на Latin Grammy 2019 в категорията Най-добър танго

...
Огнените носители на Latin Grammy 2019 в категорията Най-добър танго
Коментари Харесай

Носителите на „Грами” Quintet Astor Piazzolla с концерт в Пловдив

Огнените носители на Latin Grammy 2019 в категорията „ Най-добър танго албум “ - Quintet Astor Piazzolla, гостуват на сцената на Античния спектакъл на 17 юни  от 19 ч. Пловдив ще посрещне истинския отбор на официалната  фондация „ Астор Пиацола ” - вирутозите, които повече от двайсет години обикалят света като посланици на аржентинското танго и композитора, станал негова международна емблема.
Прочетете още
Очаква се това да бъде едно от значимите събития на музикалната сцена освен в Пловдив. Фактът, че тези международно приети виртуози ще показват забележителната си интерпретация на новото аржентинско танго единствено в града на тепетата, ще притегли музикални ценители и от доста други български градове. Пловдив още веднъж пази купа си на културна столица на България, като извънредно посреща актьори от толкоз висок сан, чийто театър е наложително наслаждение за всеки познавач на най-високите музикални стандарти.

В топлата лятна вечер, романтиката, пристрастеността, любовта и тъгата на тангото ще обвият античната хубост на амфитеатъра и ще го трансфорат в най-хубавият фон за този огнен музикален театър!

Quintet Astor Piazzolla идват в Пловдив, откакто на крайници са ги приветствали на влиятелните Montreux Jazz Festival, Philharmonie de Paris, Jazz open, Ravenna Festival, Chicago Symphony Orchestra Hall, Berklee Performance Hall, Umbria Jazz Festival, Jazz festival Basel и още десетки забележителни музикални конгреси.

Ще имаме неповторимата опция да чуем онлайн топ звездите, които са определени персонално от вдовицата на гениалния композитор Лаура Ескалада Пиацола, основател на фондацията на негово име.

Квинтетът, чиято конструкция включва класическите за Пиацола бас, цигулка, китара, пиано и бандонеон,  има достъп до големия репертоар и списък на творби на композитора.

„ Ще чуем всички велики тематики на Пиацола, осъществяване по безподобен метод от група, която има специфична чест и привилегия единствена в света да носи неговото име ”, споделя уредниците.

Концертът се реализира в партньорство с община Пловдив и е част от форума Music oftheAges.

Билетите са на цени от 25 до 65 лв. в системата на Eventim.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР