Огнеборците са борят за овладяването на два пожара в Старозагорско.

...
Огнеборците са борят за овладяването на два пожара в Старозагорско.
Коментари Харесай

Огнеборците се борят за овладяването на два пожара в Старозагорско

Огнеборците са борят за преодоляването на два пожара в Старозагорско. Това заяви пред Българска телеграфна агенция началникът на Регионалната дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Стоян Колев.

Пожарът горящ в региона на старозагорското село Остра могила през вчерашния ден по обед е стигнал до Старозагорските бани през нощта. Шест екипа се борят с огнената буря. Огънят е засегнал над 1000 дка лесонепригодни площи и низова широколистна растителност. Вторият пожар е избухнал край чирпанското село Изворово. На място има четири екипа, които се борят с огнената буря, която бушува в над 400 декара стърнища и борови насаждения.

"Теренът е много комплициран. Пожарът гори на няколко места, гаси се най-вече на ръка. Няма заплаха за близките обитаеми места, няма заплаха и за хората, които живеят в самото обитаемо място ", съобщи за Българска телеграфна агенция регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.

По думите и при двата пожара няма директна заплаха за най-близките обитаеми места, къщи и икономически постройки. Направени са негорими линии, които стопират огъня. В гасенето вземат участие с изключение на десетки огнеборци, военни от полигона "Змейово " и доброволци. Към тях през днешния ден тази заран са се включили и екипи на противопожарните служби от комплекса "Марица изток ".

Причините, довели до двата огромни пожара, се обясняват, само че евентуално става дума за човешка немарливост, разяснява пред Българска телеграфна агенция комисар Стоян Колев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР