Огнеборците от Враца демонстрираха най-добри умения и бързина в състезанието

...
Огнеборците от Враца демонстрираха най-добри умения и бързина в състезанието
Коментари Харесай

Пожарникарите от Враца победиха в състезанието по пожароприложен спорт в Козлодуй

Огнеборците от Враца демонстрираха най-хубави умения и експедитивност в надпреварата по пожароприложен спорт. Те станаха безспорни първенци и в четирите дисциплини на провелото се в Козлодуй регионалното съревнование по пожароприложен спорт.
Близо 50 пожарни мериха сили за следващ път на кулата на Районната работа за пожарна сигурност и „ Защита на населението” в АЕЦ „ Козлодуй “ и по-късно на стадиона в града. Участваха пъргави огнеборци от шест Районни служби от област Враца. Състезаваха се домакините от АЕЦ „ Козлодуй “ и градската пожарна, както и екипи от Враца, Мездра, Бяла Слатина и Оряхово.
Надпреварата протече в четири дисциплини – нанагорнище с щурмова стълба, 100 метрова пътека с трудности, пожарна щафета 4x100 с трудности и бойно разрастване от мотопомпа. Огнеборецът от Враца Венелин Георгиев сподели, че няма конкуренция и се класира първи във всички дисциплини. В челната тройка на комплексното класиране се подредиха командите на Враца, АЕЦ „ Козлодуй” и Мездра.
Областното съревнование се организира годишно и е част от профилираната подготовка на оперативния състав. В спортните дисциплини имаше атрактивни детайли от ежедневната активност на огнеборците. „ Провеждаме надпреварата по пожароприложен спорт сред тимовете от шестте районни служби. За тима първенец има купа, а са останалите участници грамоти”, добави основен контрольор Кирил Василев от Регионалната дирекция по пожарна сигурност и „ Защита на населението” във Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР