Огнеборци с хеликоптери и моторни лодки продължават да гасят пожарите,

...
Огнеборци с хеликоптери и моторни лодки продължават да гасят пожарите,
Коментари Харесай

Гасят с хеликоптери пожарите след изригването на вулкан на остров на Стромболи

Огнеборци с хеликоптери и моторни лодки не престават да гасят пожарите, провокирани от изригването на вулкана на дребния италиански остров Стромболи, северно от Сицилия, при който почина един екскурзиант, предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Кметът на острова Марко Джорджани съобщи пред италианската организация АНСА през днешния ден, че към 100 души са били евакуирани от острова след мощното изригване, при което във въздуха бяха изхвърлени горещи скали и лава, провокирали серия от пожари на земята при рухването си. Жертва на падащи камъни е станал и починалият екскурзиант, който е от Сицилия.

Кметът сподели, че " част от острова е покрита с тъничък пласт пемза (застинала пореста лава - б.р.) и наподобява като следвоенен пейзаж ". В ход са старания за връщане към обикновено ежедневие, възобновено е електроподаването на по-голямата част от острова.

Вулканът Стромболи, който носи името на острова, известен измежду туристите, е един от трите настоящи вулкана в Италия. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР