"Оглушителното отсъствието на Борисов е самопризнание за вина за корупцията".

...
"Оглушителното отсъствието на Борисов е самопризнание за вина за корупцията".
Коментари Харесай

Нинова: Отсъствието на Борисов е признание за корупция!

"Оглушителното отсъствието на Борисов е признание за виновност за корупцията ".

Това съобщи соцлидерката Корнелия Нинова от трибуната на Народното събрание по време на дебатите преди гласуването на вота на съмнение към държавното управление на ГЕРБ, импортирано от алената Българска социалистическа партия.

Според нея с отсъствието на премиера вотът е завършил преди да е почнал.
Дебатите по вота на съмнение против кабинета за неуспех в битката с корупцията, импортиран от Българска социалистическа партия, започнаха в Народното събрание със скандал.
В Народното събрание дойдоха Томислав Дончев и Валери Симеонов, няколко министри и зам.-министри, пристигнали на мястото на титулярите, които са в Брюксел. Премиерът Бойко Борисов обаче не пристигна.

"Без министър-председателя няма по какъв начин да стартираме диспути по вота на съмнение. Да поканим министър-председателя. В последна сметка това е неговото държавно управление и този избор на съмнение е към неговия кабинет. Без министър-председателя няма по какъв начин да стартираме диспути “, прикани Драгомир Стойнев от левицата.

"Този избор не е бойкот, неприятелски акт или евтина реклама, както се пробваха да го показват някои. Той, уви, е нужда. Огромната част от тези 10 милиарда лева, които държавното управление е дало под формата на публични поръчки да вземем за пример, са раздадени по субективни критерии или с авансово нагласен победител. Диагнозата е корупция, само че рецептата, която ни се предлага, не е ефикасна. Когато едно държавно управление не може да се оправи с главния проблем за страната ни, то губи правото си да ръководи ", съобщи той.

По думите му има крещящото безучастие на държавното управление на ГЕРБ и „ Обединени патриоти “. Той даде образци със абсурда в НДК, оградата по границата, санирането Хасковогейт.

„ Уважаеми български жители, вършим този избор на съмнение за вас. Всеки от вас е свободен да поддържа Българска социалистическа партия, ГЕРБ, Оперативна програма, „ Воля “, Движение за права и свободи, само че всеки от вас е срещал в живота си корупцията. Този избор не е единствено на Българска социалистическа партия Българска социалистическа партия. Той е на майките на децата в София, които не са си платили и не са в оня лист за детските градини с преимущество. То е за служащите, които не са си получили заплатите, само че работодателите ще се измъкнат от отговорност, тъй като са си платили, на който би трябвало или са близки до властта. Той е на притежателите на дребни и фамилни компании, които няма да получат социална поръчка “, посочи още водачът на левицата.

Тя даде обещание, че рано или късно, който краде от хората, ще лежи в пандиза и България ще стане естествена страна.

„ Краде се, купува се смирение и безмълвие. Ако не искаш да бъдеш платен - бият. Усъвършенстват се, модернизират се, тъй като светът се модернизира. Помните ли по какъв начин Бойко Борисов управляваше митниците преди години? Простичко – с телефони “, сподели още Нинова и напомни случая „ Ало, Ваньо “.

Думата взе и правосъдният министър Цецка Цачева, която отбрани своите:

"Да се твърди, че няма воля за битка с корупцията, че нищо не се прави, че няма политики, е надълбоко погрешно изказване.

Тя се измъкна с обясенинето, че съгласно последното проучване на „ Евробарометър”, жителите на доста други европейски държи също сочат, че при тях има корупция.

Свежа нотка в кавгата вкара водачът на Воля Веселин Марешки:

"Аз ще гласоподавам с третата си част, тази, която не е взела участие в този обир, в който очевидно вие сте взели участие ", предизвика усмивки Марешки, с което предизвика закачки, че нещо загатва за "трети " пол.

"Един час този, който води държавното управление го няма. Страх ли го е, тормози ли се? ", попита социалистът Таско Ерменков, който извоюва отмора от 15 минути, с цел да може да пристигна. "Може ли такова отношение? ", попита той. "Ако премиера го е боязън, в случай че има терзания, разбирам го... Сигурно няма да откри метод да изясни какъв брой борбено е държавното управление ", заключи соцдепутатът. Борисов липсваше и след почивката, което още веднъж предизвика социалистите да попитат по кое време ще пристигна и да го упрекнат в пренебрежение към българските гласоподаватели. В пленарната зала са няколко министри, измежду които двамата вицепремиери Томислав Дончев и Валери Симеонов.

"Осигурено е наличие на състав на Министерския съвет ", изясни шефката на Парламента Цвета Караянчева с обяснението, че министър председателят има интернационалните, неотложни задължения.

"Няма по какъв начин да продължи дебатът без него ", не се съгласи Антон Кутев. Като не можете да осигурите наличието на министър-председателя.

"Корупция ли е, когато дамата на основния секретар на Министерство на вътрешните работи придобива над 100 парцела в една банка? Аз считам, че това е корупция. С кого да го обсъдя, като го няма основният секретар на Министерство на вътрешните работи?! ", попита още Кутев.

Това провокира крясъци: "Оставка! " от алените редици и въпроси за какво съвещанието не е било планувано във време, когато Борисов не е зает. Изводът беше - че го е боязън. След това от левицата настояха съвещанието да бъде прекъснато.

"Имам религия в Цвета Караянчева, тъй като е смела жена за разлика от страхливеца, който се е скрил в М С ", съобщи Стоян Мирчев от Българска социалистическа партия.

Вотът ще бъде гласуван в четвъртък. За да бъде признат са нужни най-малко 121 гласа, с колкото от Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи - единствената друга партия, която го поддържа, не разполагат.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР