Оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупцията...Така

...
Оглушителното отсъствие на Борисов е самопризнание за вина за корупцията...Така
Коментари Харесай

Нарекоха Го Страхливец, Но Сега В Бсп Си Говорят Сами! Ето Защо Бойко Борисов Не Дойде На Дебатите За Вота На Недоверие! Разби Ги С Този Хитър Ход!

" Оглушителното неявяване на Борисов е признание за виновност за корупцията...Така вотът е завършил преди да е почнал ", посочи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Премиерът Бойко Борисов има значими интернационалните срещи и по тази причина не може да пристигна в пленарната зала, оправда неналичието му ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева.

А какво правеше Борисов през това време.

В къси шпации от време той организира две срещи и два телефонни диалога с основни за Българското председателство и за Европейски Съюз посланици и министър председатели.

С посланика на Турция Хасан Улусой Борисов разиска подготовката и организацията на идната среща на върха Европейски Съюз - Турция през март във Варна.

С съветския дипломат Анатолий Макаров Борисов разиска развиването на двустранните връзки с акцент енергетиката и туризма. Макаров поздрави Борисов за безапелационната отбрана на целите на Българското председателство пред Европейския парламент и изрази вяра, че България ще работи за възстановяване на разговора сред държавите-членки на Европейски Съюз и Русия.

Турция и Русия са огромни съседи на Европейски Съюз. Трябва да бъде изработен опит за нормализиране връзките с тях, само че това е тематика на Европейския съвет, на всички сътрудници, и ние ще бъдем постоянно солидарни с решенията, които се взимат там, сподели Борисов след срещата си в София с ръководителя на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер на 12 януари.

Борисов беседва по телефона със сръбския министър председател Ана Бърнабич, която увери, че интеграцията на страните от Западните Балкани е утвърдена като приоритет на Европейски Съюз.

По телефона Борисов беседва и с македонския си сътрудник Зоран Заев за инфраструктурната съгласуваност и построяването на трансевропейските транспортни коридори.

На двамата министър председатели от Западните Балкани Борисов съобщи, че инфраструктурата може да крачка към интеграцията на страните от района, която може да бъде направена още до момента в който страните се приготвят за участие.

Можеше ли тези срещи и диалози да се проведат в различен ден, а не тъкмо в днешния следобяд, когато в Народното събрание остро спориха за корупцията.

По всяка възможност - да. Но Борисов избра момента по този начин, че хем избегна " загубата на време " - както дефинираха вота от неговата партия, хем се появи като " решавач " на интернационалните проблеми от позицията на ротационен председателстващ на Европейски Съюз.

А Българска социалистическа партия може да го упреква, че го е боязън и че бяга от неуместните въпроси за беднотия и корупция, само че няма по какъв начин да каже, че е следил бездейно в профил или че е провел непотребни диалози.

Между другото, през днешния ден се разбра, че броят на поддръжниците на влизането на Сърбия в Европейски Съюз за първи път от четири години е превишил 50 % (52%).
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР