Оглавяваното от Корнелия Нинова министерство свърши много работа за последните

...
Оглавяваното от Корнелия Нинова министерство свърши много работа за последните
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: Доходите на хората и подкрепата за младите семейства са най-важни за нас

Оглавяваното от Корнелия Нинова министерство свърши доста работа за последните 6 месеца

„Държим на целите, които са залегнали в предизборната ни стратегия. Ние и в предходното съдружно съглашение успяхме да отстоим значимите цели. Това за нас са приходите на хората, на възрастните пенсиите, на младите фамилии облекченията. Радвам се, че започнахме доста дейна работа и за целите в образованието, опазването на здравето и стопанската система.“ Това съобщи заместник-председателят на Българска социалистическа партия и ръководител на Комисията по обучение и просвета в Народното събрание Ирена Анастасова в ефира на Nova News и изрази вяра, че договарянията се движат в вярната посока.

„Тази невъзможна коалиция се случи, с цел да могат да се трансформират нещата в правосъдната система, да водим битката с корупция и като цяло да променим модела на ръководство на страната“, добави Анастасова.

По думите й както в предходните договаряния, по този начин и в този момент социалистите слагат преди всичко политиките и механизмите за деяние. „И видяхме, че най-малко при министрите от Българска социалистическа партия това е работещ модел“, изясни заместник-председателят на Българска социалистическа партия.

„Това деяние ще има съществено както вътрешнополитически, по този начин и външнополитически последици. Проблемът несъмнено ще бъде и по-сериозен, тъй като ние към момента не знаем цялостния отговор на Москва. Притесняваме се, че това може да рефлектира и върху доставките на газ, нефт и нуклеарно гориво“, разяснява Анастасова за възможните последици от изгонването на съветските дипломати.

Тя бе безапелационна, че от Българска социалистическа партия в никакъв случай не са поставяли условия за министерства при договарянията, за разлика от „Има подобен народ“ при предходните договаряния.

„Всички българи схванаха какъв брой доста свърши за този интервал министерството ръководено от госпожа Нинова. И то свърши доста съществени неща, още в първите работни дни тя се зае с казуса с язовирите. Работеше доста добре и с работодателските организации. Смятам, че тя бе един добър министър на стопанската система и индустрията“, съобщи Анастасова по повод високите резултати на ръководеното от Корнелия Нинова министерство.

„От кариерата си, която се показва като 30 години в образованието взех решение, че ситуацията, в което се намира то не може да продължава повече. За тези 6 месеца, дружно с сътрудниците и съдружните сътрудници успяхме да придвижим доста неща в тази сфера. От 2001 година ние видяхме каква вреда нанесоха в системата новите стратегии и образователни планове“, изясни Анастасова за ситуацията, в което се намира просветителната ни система и акцентира, за последните няколко месеца Министерството на образованието е направило обзор на образователните стратегии, като следва и генерализиращ отчет за образователното наличие.

В умозаключение Ирена Анастасова сподели, че виновността за закъсняващия План за възобновяване и резистентност е при тези, които сега дават брифинги сега, визирайки Борисов и ГЕРБ.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР