Огласените днес от премиера Бойко Борисов идеи за промени в

...
Огласените днес от премиера Бойко Борисов идеи за промени в
Коментари Харесай

37-и ден: Протестите срещу Борисов продължават с пълна сила

Огласените през днешния ден от премиера Бойко Борисов хрумвания за промени в Конституцията и привикване на Велико национално заседание не потушиха ни минимум недоволството против неговото ръководство. " #ОСТАВКА и нови избори, без диктата на Борисов! Продължаваме до дъно! ". С този девиз " Отровното трио " разгласи, че митингите не престават с цялостна мощ и в днешния ден - 37-ми подред. Заявката на уредниците още след изказванията на премиера бяха да не стопират с протестните дейности, защото съгласно тях настояванията им остават неизпълнени. На доста места в страната започнаха и спонтанни митинги, блокиращи основни пътища, проходи и други

Блокадата на 3-те столични кръстовища - на Орлов мост, на Ректората и в Триъгълника на властта - остава.

" Това, което вършиме, е история ", обърна се към протестиращите един от триото Арман Бабикян на площада пред Министерски съвет. " Днес чухме последния опит за бягство на лицето Борисов и на неговата мафиотизирана върхушка. Позор! ", възкликна той. По думите му няма кой да повярва на измамник като него, който първо споделя да се отстранен палатките, а след това ги оставя, или пък - да не се пипат палатките, а след това ги маха. " Когато лъжеш за 5 лева, можеш да излъжеш и за 5 млрд.лв. ", разяснява той. 

Бабикян съобщи, че Борисов единствено се пробва да завоюва време с концепциите си за смяна на Конституцията, защото това ще му разреши да остане на поста си най-малко до януари следващата година. " Не чухме нищо за някои от главните ни претенции - за изваждане на прокуратурата от правосъдната система и за отдалеченото гласоподаване. Затова продължаваме напред (с митингите - бел.ред) ", съобщи той, давайки за образец днешните блокади из страната.

" Не пипайте Конституцията, тъй като ще я счупите ", обърна се към Борисов млада жена, взела микрофона на митинга. " Мафия, оставка ", отвърна й множеството.

По-рано от " Отровното трио " оповестиха, че жители са блокирали " Дунав мост " край Русе, което е провокирало километрично запушване. Жандармерията е отбила колите в дясно за " инспекция на документи ", съобщи БГНЕС. По данни на Българска национална телевизия митингът е импровизиран, като нито в общината, нито в полицията имат информация за него. Гражданите са провокирали запушване с колите си, които са спрели с отворени капаци, като че ли има механически проблем.

Протестиращи блокираха и прохода " Хаинбоаз ". Недоволните жители скандират „ Оставка ”, издигнали са транспаранти. Образува се голямо запушване. Протестиращите пропущат заболели хора, коли с деца, както и коли със специфичен режим на придвижване, съобщи БГНЕС.

Протестиращи от Благоевград, обковани във вериги, пробваха да блокират основен път Е-79 в правата сред Благоевград и Симитли, заяви и Българска национална телевизия. Те обявиха че митингите под друга форма ще продължат, скандирайки " Българи юнаци " и седнали край интернационалния път. Гражданите призоваваха на няколко пъти и преминаващите с коли да се причислят към митинга.

Днес по обяд от " Отровното трио " затвориха пътя за граничен пункт " Калотина ". Блокадата към този момент е вдигната, само че в региона се образува 15-километрова колона от коли. Пътят остана затворен за към час на 2 км преди граничния пункт. Вдигната рано тази заран бе и блокадата на столичния бул. " Ситняково " - 4-ти след булевардите към СУ, Орлов мост и Министерски съвет, който през вчерашния ден бе блокиран. Снощи стачкуващите стигнаха до Румънското посолство, където струпаха шатри и палатки. Малко преди 5 сутринта обаче на място е пристигнала полиция и жандармерия и е премахнала палатките.

„ Мислим, че вълкът козината си мени, само че нрава си не. Не мислим, че Борисов е кадърен да направи тази смяна и в случай че я направи, няма да има резултатът, който търсим. Така че митингът продължава “, обявиха протестиращи в палатковия лагер на „ Орлов мост “, представени от Би Ти Ви, минути откакто министър председателят Бойко Борисов се обърна към хората в особено видеоизявление. " Не знаем какъв надзор ще има Борисов върху това Велико национално заседание, може би то би трябвало да бъде свикано от други участници ", разяснява протестиращ. " Ние желаеме първо неговата оставка и по-късно да се проведат избори ", добави различен. " Нашите претенции са пределно ясни – оставка на премиера Борисов, оставка на основния прокурор, на Емил Кошлуков и Цацаров, по-късно приемане на закон за лустрацията и промени в Изборния кодекс, с цел да можем да електронно и по пощата, с цел да може и нашите сънародници в чужбина да упражняват своя избор, съобщи трети.

Около 20 часа жители блокирайа Аспаруховия мост във Варна. На тях е и един от триото адв. Николай Хаджигенов, разгласи Бабикян. Как протича митингът, може да видите тук:
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР