[Ogilvy Group] 39.2 млн. лв. консолидирани приходи за 2016 г.

...
[Ogilvy Group] 39.2 млн. лв. консолидирани приходи за 2016 г.
Коментари Харесай

Екатерина Тупарева: Пазарът трябва да се развива в посока прозрачност и измеримост

[Ogilvy Group] 39.2 млн. лева консолидирани доходи за 2016 година Част от тематиката Най-големите рекламни групи
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната

Николай Неделчев: Трябва по-добре да разбираме бизнеса на клиентите ни

Изпълнителният шеф на Publicis One за България пред " Капитал "

София Пенева: Липсата на готови фрагменти е дълготраен проблем

Изпълнителният шеф на BBDO Group пред " Капитал "

Мария Грашнова: Комбинацията реклама в телевизия и онлайн видео стартира интензивно да се постанова

Изпълнителеният шеф на Dentsu Aegis Network за България и Балканите пред " Капитал "
Още по тематиката
Големите девет в рекламата

Кои са информационните групи, които ръководят над 210 млн. лева, или повече от половината рекламен бизнес в страната
3 ное 2017
Седмичен бюлетин за маркетинг и реклама (31 октомври)

The Smarts с двама нови креативен директори; Даниел Чипев е новият основен изпълнителен продуцент на " Новини и настоящи излъчвания " в " Нова " ; bTV усилва приходите си и понижава печалбата; Ружа Загорска е номинирана в интернационалните награди 2017 PR People Awards; Българският състезателен тотализатор разгласи социална поръчка за цялостно рекламно обслужване; Спират рекламите на нездравословни храни; През 2018 година парите за туристическа реклама се подвигат с 1 млн. лева.; Реклами по време на Halloween и други
31 окт 2017 На какво се дължи растежът в приходите ви през 2016 година на годишна база?

Дългосрочната ни тактика за диверсифициране на риска стартира да дава резултати. В последните години добавихме нови компании, които бележат сериозен растеж. MediaCom, една от новите ни медийни организации, удвои оборота си през 2016 година. За Mindshare растежът е 10.6% и се дължи на огромни нови клиенти, като да вземем за пример Kaufland. До края на годината ще имаме още една медийна организация със напълно друго потребителско портфолио.

Как оценявате развиването на рекламния пазар в България през 2017 г?

Добрата вест е, че през 2016/ 2017 година има действителен растеж на пазара. По наши данни този растеж е 3–4% за 2016 година и към 7% за 2017 година (все отново зависи и от последните месеци на тази година). Това се дължи на размерите, идващи от нови рекламодатели, както и на покачването на цените в двете съществени телевизионни групи. Да не забравяме, че малкия екран съставлява 65% от медиа микса, а действителната инфлация е към 10%. Добрата вест от позиция на вложения в медиите е, че има растеж при огромните вериги магазини и в туризма.

Кои са провокациите пред рекламната промишленост в страната?

Предизвикателствата пред промишлеността не са се трансформирали през последната година и са разнообразни за рекламните организации и медиа организациите. За рекламните организации това са напълно ценовият пазар; динамичното развиване на цифровите канали, които изискват от ден на ден диверсифицирано наличие за смешни пари; нелоялната конкуренция сред организациите, неналичието на подготвени хора. Като резултат не е задоволително добър криейтив артикул и България няма награди от най-големите интернационалните фестивали. За медиа организациите главните провокации са двете измервателни системи за телевизия (GARB и Nielsen), които оскъпяват и усложняват работата, както и неналичието на премерване на останалите медии: преса, радио- и външна реклама.
Бих желала пазарът да се развива в посока бистрота, измеримост и повече просвета във взаимоотношенията.

Кой е вашият приоритет в развиването на групата, която управлявате?

Новата ни медийна компания ще бъде оперативна през януари 2018 година Развитието й е наш приоритет за идната година. Надявам се да успеем да запазим за цялата 2017 година растежа от 20%, който записваме в групата за интервала януари до в този момент.

Данните са събрани от подадена от самите компании информация, както и от обществени източници на информация, като част от докладите са взети от Търговския указател. В идващите броеве ще продължим с топ 20 на рекламните медийни и цифрови организации, фирмите за външна реклама и BTL (рекламни услуги отвън медиите, като да вземем за пример събития - бел. ред.) и PR организациите. Основен аршин за правенето на класацията е общият размер на приходите за 2016 година на рекламните компании.

Интервюто взе Сирма Пенкова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР